GÜDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği törenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluş yıl dönümünü kutladı. Etkinlikte CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır ile Atilla Sertel, il yöneticileri, ilçe başkanları yer aldı. Törende konuşan İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Milletvekilleri; Bayır ve Sertel, AKP iktidarı tarafından milli bayramların unutturulmaya ve yok sayılmaya çalışıldığını vurguladı. CHP İzmir İl Örgütü, konuşmaların ardından meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. 

‘HAKİMİYET, KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tarih gerçekten kutlanamayan bu bayramları kaydediyor, bizlerde kaydediyoruz ancak bizler coşkuyla bunları geleceğe taşımanın gururunu yaşayarak atamızın bıraktığı mirası içimizde taşıyarak kutlayama devam ediyoruz. Hakimiyet kayıtsız şartın milletindir diyoruz” dedi. 

YÜCEL’DEN ‘SALTANAT’ ÇIKIŞI
‘Bugün bir kez daha, milli iradenin tek temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yılının ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, başta ülkemizin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz’ diyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Milletin Meclisi, kuruluşundan bugüne egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması ve milli iradenin tecellisi için; tek adam yönetimlerine, kendisini iktidarda tutmak için şer odaklarıyla iş birliği yapacak makam sevdalılarına karşı mücadele vermiştir. Ve bu mücadeleleri hem millet hem de devlet adına eninde sonunda kazanan Türkiye Millet Meclisi ve Türk Milleti olmuştur. Yaşadığımız bugünlerde de Türkiye Büyük Millet Meclisini etkisiz kılmak, onun millet adına sahip çıktığı güçleri, kendi ikbali için kullanmak ve Milli iradeye darbe vurmak isteyen bazı saltanat sevdalıları bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

‘HATALAR SON 19 YILDA DA TEKRARLANIYOR’
CHP’li Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletin meclisine tarihi boyunca olduğu gibi, bugün de bazı saldırılarda bulunulmakta, değersizleştirilmeye ve işlevsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Osmanlının sonunu getiren; iktidardakilerin saltanat ve zenginleşme sevdasına kapılması, demokrasi, çağdaşlaşma ve adalet kavramlarından uzaklaştığı gibi, halktan da uzaklaşılması hataları son 19 yılda da tekrarlanmaktadır. Bu hataları tekrarlayanların akıbeti de Türkiye Büyük Millet Meclisini kurulduğu zamanlarda dağıtmak, itibarsızlaştırmak isteyenlerin uğradığı akıbetten farklı olmayacaktır. Yine milli irade devreye girecek, kendi iradesini hiçe sayanları, meclisi görmezden gelenleri ve kendi ikballeri peşinde koşanları, hak ettikleri şekilde iktidardan uzaklaştıracaktır. 23 Nisan 1920 yılında kurulan meclisimiz, kuruluşunu tüm dünyada başka örneği bulunmayan bir bayramla taçlandırmıştır. O bayram, aynı zamanda cumhuriyetin ve bağımsızlığın emanet edileceği yeni nesillere en büyük hediyedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu milletin evlatlarına Ata’sının hediyesi ve emanetidir. Kurtarıcımız ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti yaşatmanın ve korumanın en az kazanılması kadar zor olacağını biliyordu. İşte bunun için de onu en güvenilir ellere, onun yolundan ayrılmayacağını bildiği çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etti. Bizlere düşense, dünün çocukları olarak cumhuriyet emanetine sahip çıkmak, korumak, yüceltmek ve onu emanet alacak olan yeni nesillere bu meşaleyi devretmektir.”

‘ATAMIZIN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUZ’
Yücel ayrıca, “Sevgili çocuklar, Sizler dünyanın en şanslı ve en çok sevilen çocuklarısınız. Sizi dünyaya getiren anne ve babalarınızın dışında, çok büyük bir koruyucunuz ve yol göstericiniz var. O koruyucu, sizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sayısız şehidimizin hediyesi olan cumhuriyettir. Sizlere daha güçlü bir cumhuriyet, çağdaş ve güçlü bir Türkiye bırakmak için gece gündüz çalışıyor, ülkemiz sizlere ve cumhuriyete yakışan bir yönetime kavuşsun diye korkusuzca mücadele ediyoruz. Biliyoruz aydınlık ve güzel yarınları sizlere borçluyuz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramında, Ata’mızın huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Ülkemizi adaletsizlikten, yoksulluktan ve cumhuriyetle hesaplaşmaya çalışanlardan kurtaracak, sizlere borcumuzu ödeyeceğiz” diye konuştu. 

‘UNUTTURULMAYA ÇALIŞILDIĞINI BİLİYORUZ’
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da, “Bayramların bilerek, kasten unutturulmaya çalışıldığını hep beraber biliyoruz. Ben biliyorum ki benim çocuklarım, yorumlarımda 23 Nisan’ı bir bayram olarak kutlayacaklar. Ben bir dede olarak onlara bunu aşılayacağım. Hepimiz yapmalıyız bunu. Onlar unutturmaya çalıştıkça biz hatırlatma görevimizi yapmak zorundayız. 23 Nisan'da parlamentomuzun 100 yılı geride bırakması ve100'nci yıldan itibaren devre dışı bırakılmak istendiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah 2 yıl sonra parlamentoyu gerçek anlamda çalışan bir hale hep birlikte getireceğiz” dedi.   

’BUGÜNLERİ YOK SAYMAYA ÇALIŞANLARA İNAT…’
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise şöyle konuştu: “Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çocuklara çok büyük bir bayramı. Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramı hediye ettiği gün. Ayrıca 101 yıl önce Türkiye'de insanların ırkına mezhebine bakmaksızın kurulan TBMM'nin açıldığı gün. Bugün geçmiş dönemde birçok devlet başkanı hastalanırdı. 19 Mayıs'ta hastaneye yatardı, 29 Ekim'de baygınlık geçirirdi… Yoktular. Bugünleri yok saydılar. İşte bugün de 23 Nisan’ı yok saymaya çalışan insanlara inat, sevgili İzmirliler evlerini bayraklarla donattılar, belediyelerimiz konvoyları ile bizlere o coşkuyu yaşattılar. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, bu ülkede yaşayan ve Atatürk sevgisi yüreğine işlemiş olan insanlar bugünü törenle kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu meclisi örselemeye aşındırmaya çalışanlara inat ilk seçimde demokratik parlamenter sistemi kuracak olan CHP bütün milli bayramlarımızı kendilerine milli, yerliyim diyenlere inat coşkuyla aşkla anacaklar. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu ışığımızdır.”