GÜNDEME BAKIŞ -  CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar katı atık bertaraf tesisinin yapılacağı alanı gezdi.

HERKESİN GÖNLÜ RAHAT OLSUN!

Burada bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Karaca, “Mendereslilerin gönlü ferah olsun. Büyükşehir belediyesi tarafından bütün bilimsel verileri yapılmış ve bu alan belirlenmiş. Biz de vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine; Genel başkanımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın talebiyle Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak buraya geldim. Alanı dolaştım. Bunun öncesinde bize sunum yapıldı. Burada yersiz ve siyasal odakların siyasi malzeme amaçlı kafaları karıştırarak yanlış yönlendirmeleri olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızı kaygılandıracak bir şey yok. Zararın meydana geleceği en küçük bir işaret olursa, bilimsel anlamda bir sonucun olma ihtimali doğarsa Büyükşehir Belediye Başkanımız, genel merkezimiz gerekli müdahaleyi yapacak. Menderes modern bir tesise kavuşacak. Hiçbir zararı olmayacak. Fabrika gibi olacak” dedi.

AK PARTİ’YE SERT SÖZLER

Karaca, sözlerine şöyle devam etti:

“AK Parti’nin Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İzmir’e böyle bir tesisin yapılmamış olmasını eleştirdi. iktidara geldikleri yapacakların vaat eti. Onları anlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi gerçekten çok önemli bir tesise menderesi kavuşturacak. Onlar için 5 yıl sonra hiçbir siyasi argüman kalmayacak. İzmirliler, Mendersililer yapmaya çalıştıkları bu kafa karışıklığının hesabını sandıkta cevap verecek. Bu tesisin siyasete malzeme yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

SOYER’E ZİYARET!

Öte yandan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve belediye bürokratları da yer aldı.