Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın yerine 18 Temmuz Pazartesi günü (yarın) meclis üyeleri içinden başkanvekili seçilecek. Belediyenin meclis salonunda saat 14.00'da gerçekleştirilecek seçimde 15 CHP, 8 AK Parti, 1 MHP meclis üyesi oy kullanacak.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN 15'TE 15 SÖZÜ

Seçime sayılı saatler kala, CHP ve AK Parti'de hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Ednan Arslan, Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Murat Bakan ve il yöneticileri Menderes meclis üyeleri ile sabah saatlerinde kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan toplantıda İl Başkanı Yücel'in meclis üyelerine, "CHP'li bir başkanvekili çıkarmalıyız. Burada önemli olan partimiz, kişisel hislerimizle hareket etmeyelim. Biz, meclis üyelerimizin çoğunluğunun verdiği ismi Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun'a ileteceğiz" mesajı verdiği, meclis üyelerinin ise Yücel'e 15'te 15 sözü verdiği kaydedildi. Yapılan toplantının ana temasının çoğunluğun başkanvekili olmasını istediği isim haricinde isim verenlerin ikna edilmesi olduğu aktarıldı.

SON SÖZ TORUN'DA

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Datça'daki yangın alanı ziyaretinin ardından akşam saatlerinde İzmir'e geldi. İl Başkanı Yücel ve beraberindeki milletvekilleri Torun'u karşıladı. CHP heyeti Torun'la akşam yemeği yiyerek, meclis üyeleri ile yapılan toplantının notlarını ve meclis üyelerinden kaç kişinin kimi başkanvekili görmek istediğine yönelik bilgi verdi. Başkanvekili adayının kim olacağı noktasında son sözü Torun'un söyleyeceği aktarıldı.  

ADAY SABAH AÇIKLANACAK

CHP heyeti yarın sabah meclis üyeleriyle Menderes'te sabah 10.00'da son kez bir araya gelecek. Yapılacak toplantıda meclis üyelerine başkanvekili adayının kim olacağı açıklanacak, birlik ve beraberlik mesajı verilecek.

ÇOĞUNLUK ÖZKAN DEDİ!

Öte yandan Gündeme Bakış'ın edindiği bilgiye göre; meclis üyelerinin çoğunluğu aynı zamanda başkan yardımcısı olan Erkan Özkan ismini Yücel ve vekillerle paylaştı. Kayalar'ın Özkan isminde ısrarcı olduğu ifade edildi. Bazı meclis üyelerinin ise Fatma Ekicioğlu ismini dile getirdiği öğrenildi.

AK PARTİ SEÇİME HAZIR

Mecliste Cumhur İttifakı olarak 9 meclis üyesi olan AK Parti seçim hazırlıklarını tamamladı. AK Parti grubu içinde meclis üyelerinin 2 isim arasında kaldığı ve bazı meclis üyelerinin istediği aday olmaması durumunda CHP'nin adayına oy verebileceği iddia edildi.

Öte yandan meclis üyesi Mümin Bayram isminin öne çıktığı ifade edildi.

2. ADAY ÇIKARSA

Öte yandan AK Parti CHP içerisinden 2. bir aday çıkması durumunda farklı bir taktik izleyeceği öğrenildi.