GÜNDEME BAKIŞ - CHP Karşıyaka’da delege seçimlerinde yaşanan olayların artıdan tartışmalar devam ediyor. CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

3 MAHALLEDE TARTIŞMA YAŞANDI
Yaşananları anlatan İnanır, “3 mahalle seçiminde tartışmalar yaşadık. ‘Ne işiniz var’ sorusuyla karşıladık.  Gençlik kolları üyeleri olarak ‘sandıklara bakıyoruz’ dedik. Seçim güvenliğini, huzurunu bakıyoruz. Sandıklar bütün üyelerine açıktır. Biz seçim sonuçlarına müdahale etmedik ve seçimin yapıldığı alanların dışında bekliyorduk. Tartışmalarının tamamını bizi kendisine tehdit gördüğü için bu tarz davranışlarda bulundu. Benim şahsi makamının görüşüm olabilir ama kesinlikle bunu gençlik kollarına yansıtmam söz konusu olamaz” diye konuştu.

KÜFÜRLER EDİLDİ, PARTİDEN İHRAÇ İLE TEHDİT ETTİLER
Konuşmasına devam eden İnanır şunları söyledi:
“İlçe Başkan Yardımcısı Sedat Koçak tarafından defalarca kez hakarete uğradık. Gençlik kollarına üye arkadaşlarımızı tartakladı. Ağza alınmayacak küfürler etti. İlçe başkanı her gittiğimiz yerde burada ne işiniz var burada durmayanı gibi laflar sarf etti. MYK’da görev alan birisinin adını söyleyerek bizi partiden ihraç ettireceğini söyledi.”

İL BAŞKANI YÜCEL İLE GÖRÜŞTÜK
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile konuyu görüştüklerini kaydeden İnanır, “Kendisi nasıl ilçe başkanıysa bende bu ilçenin gençlik kolu başkanıyım. Sandıkları ziyaret etmek seçimin sakin ve güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlamak gençlik kollarının asli görevidir. Konuyla ilgili CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile de görüştük. Kendisine durumu izah etti ve o da bizim sandıkları ziyaret etmenin çok doğal olduğunu ifade etti” diye konuştu.