Halil İbrahim GÜLER-GÜNDEME BAKIŞ / CHP’de kurultay isteyenler düğmeye basıyor. Önümüzdeki hafta Türkiye genelinde imza süreci başlatılacak. İmzalar noter huzurunda atılacak ve tüzüğe göre de 15 gün sürecek. Bu süre zarfında kurultay isteyenler 632 delegenin imzasını almaya çalışacak.

İmza sürecine İzmir’de öncülük eden CHP İzmir eski İl Başkanı Asuman Ali Güven, Gündeme Bakış’a çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Güven, “Muharrem Bey iki kere geldi. Büyük ilgi gördü halktan. Eğer Muharrem Bey, bu partinin başına geçerse yerel seçimlerde belediye başkanlıklarını rahat bir şekilde alınacağını herkes görüyor. Ama bireysel hesaplar maalesef öne çıkıyor. Gerçeklerden bir kaçış var. Ama gerçekler açık ve net ortada. Muharrem Bey’in büyük insan kitlelerini topladığını, nasıl ilgi gördüğünü şahit olduk.  Aziz Bey de bunu görüyor, biliyor. Kırsal kesimde parti başarılı olmadı. Merkezdeki oylarda İYİ Parti ve HDP’ye kayma oldu. Muharrem Bey, partinin başında olsa bu kaymalar olmayacak. Bunları gören belediye başkanları Muharrem Bey’in genel başkan olmasını istiyor. İmza sürecini önümüzdeki hafta başlatacağız. Ankara’dan arkadaşlarla sürekli görüşüyoruz” dedi.

BİZ KİMSEYE BASKI YAPMAYACAĞIZ AMA DELEGEYİ BİZZA GENEL BAŞKAN ARAYIOR
CHP eski İl Başkanı Güven, çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. Güven, “Herkes kendi ilçesinde notere gidip imzasını atacak. Kimseye baskı yapmıyoruz, yapmayacağız. Arkadaşlarımız gidecek imzalarını verecek. Birçok belediye başkanı, ‘sizinle birlikteyiz’ diyor. Ama açıklama yapmıyorlar. Genel Başkan bizzat delegeleri arıyor. Şuanda bir baskı var. Bu doğru bir davranış değil. Biz 30’ün üzerinde delegenin imzasını alacağız. Kurultay toplanıp oy kullanıldığında bu sayı 40 olur. Bundan eminiz” dedi.