CHP İzmir İl Örgütü HDP’ye taziye ziyaretinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın kente geldiği belirtilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Bedri Serter ve CHP Genel Başkan eski Yardımcısı ve eski Milletvekili Zeynep Altıok ile il yöneticilerinin yer aldığı heyetinin HDP'lilere başsağlığı dileklerini ilettiği aktarıldı. 

ÇÜRÜDÜLER, BİR LEŞ KOKUYOR HER TARAF!
 CHP İzmir Milletvekili Özkan, "Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize, birlikte yaşama kültürümüze, cumhuriyete ve vatana karşı bir saldırı. Bir siyasi kurumun basılıp içeride çalışanın katledilmesi çok korkunç bir olay. Bunun provokasyona dönüşmesini bekleyenler var. Bu da çok korkunç bir olay. Biz hep birlikte kardeşimiz Deniz Poyraz'ın anısını özgürlükle, barışla birleştirerek, daha çok etle tırnak gibi birbirimize sarılarak, ülkemizin geleceğini, insanların birlikte yaşama kültürünü, demokrasisini, cumhuriyeti savunmaya devam edeceğiz. Çürüdüler, bir leş kokuyor her taraf! Onu kanla örtmeye çalışanlara şunu söylemek istiyorum; bunu başaramayacaklar. Çürüyen her şey düşer. Onlar da düşecekler. Ve tarihin kanlı, karanlık sayfalarında yok olup gidecekler" dedi.

ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜ KAPATMAK İÇİN KAN İSTİYORLAR!
CHP'li Özkan ayrıca, "Bundan beslenmek isteyen, bunu amaçlayanlar var ama hevesleri kursaklarında kalacak. Bu barışla sağlanacak. Demokrasi, cumhuriyet, vatanımızı savunmak için hep beraber el ele, gönül gönüle, omuz omuza mücadele ederek sağlanacak. Pek çok şey yapmak istiyorlar. Siyasi, kurumsal çürümüşlük kokusunu, sokaklardan akan irini kapatmak için kan ve gözyaşı istiyorlar. Bunlara bu fırsatı tanımamak lazım. Biz demokrasi istiyoruz. Şimdi diyoruz. Pek çok olayla, vahşetle karşı karşıya kalabiliriz. Ama bu bizi yıldırmamalı, cumhuriyetimizi mutlaka demokrasiyle taçlandırıp, el ele, gönül gönüle, özgürce, bütün düşüncelerin kardeşçe yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek zorundayız. Başka yolumuz yok. Başka yaşam şansımız da yok" diye konuştu.

DENİZ KARDEŞİM GİBİ…
Özkan, "Dün Sayın Genel Başkanımız bu olayla ilgili iki açıklama yaptı. Gereken her şey söylendi. Burada önemli olan şey, bir saldırı karşısında ya da mutluluk anında birlikte olmayı başarabilmektir. Biz şu anda bu acıyı paylaşıyoruz. Yarın Türkiye'nin, cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlandığı güzel günleri de paylaşacağız. Bugün Deniz kardeşim gibi pek çok masum insanın anılarını yad etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine yönelik 'bildiklerini açıklamalılar' açıklamasının hatırlatılmasıyla ilgili konuşan Özkan, "Bizim bu olayla ilgili bildiğimiz bir şey yok. Biz yaşadığımız acıyla ilgili yan yana geliyoruz. Ama bu olayın, bundan sonra olabilecek olayların da takipçisi olacağız. Bizim görevimiz, ödevimizdir bu. Bir yaşam kadar değerli hiçbir şey yok. Deniz kardeşim keşke şu an yaşıyor olabilseydi. Yaşamı, insanı, vicdanı savunmak çok önemli bir şey. Ayrım gözetmeden bütün partilerin ve o partilerdeki vicdanlı insanların da bunu yapması gerektiğine inanıyorum" dedi.

 GÖSTERE GÖSTERE GELEN BİR OLAY OLDU!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel de, "Bu olayın bu noktaya getiren birtakım olaylar zinciri, birtakım açıklamalar zinciri vardı. Toplumu geren, kutuplaştıran, toplumda belli noktalarda fay hatları yaratan belli açıklamalar vardı.  Göz göre göre, göstere göstere gelen bir olay oldu. Biz CHP olarak acınızı paylaşıyoruz. Tüm vekillerimizle il yönetim kurulumuzla birlikte duygularımızı paylaşmak için buradayız. Bu olayların tekrarlanmaması için hem devletin tüm kurumlarının hem de tüm siyasilerin ortak bir iradeyi eylemlerine ve söylemlerine yansıtmaları gerekiyor" diye konuştu.