Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Menderes’in Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından meclis içinde yapılan seçimde CHP’li Erkan Özkan başkanvekili seçildi. Seçimin ardından açıklama yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanvekili CHP’li Özkan çarpıcı mesajlar verdi.

TORUN: "YÜREKTEN KUTLUYORUM"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bütün belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok onurlu bir davranışta bulundular ve Menderes'in oyuna sahip çıktılar. İl Başkanım Deniz Yücel'e, Büyükşehir belediye başkanıma ve milletvekillerime, ilçe başkanıma ve örgütüme de çok teşekkür ediyorum. Büyük duyarlılık ve şeffaf olarak süreci yönettiler. Bugün o salondan Menderes halkının iradesini çaldırmadık. Ben herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

"MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ"
Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sert sözlerle eleştirerek, "Kendini İçişleri Bakanı zanneden zata sesleniyorum; bu tür olaylarla bizi korkutamazsın, sindiremezsin. Milletin iradesini çalamayız, çaldırmayız. Yargıyı, pas ederek kendini yargı yerine koyanları yarın o yargı kantarında tartarlar ve bugün yaptığınız haksızlığı hukuksuzluğun yarın yargı karşısında hesabını verirsiniz. Milli irade dediniz ama artık milli irade hırsızlığı yapmaya başladınız, milli iradeyi zorla gasp etmeye çalıştınız ama buna asla izin vermeyeceğiz. Ne Menderesli izin verecek ne bir başka yerde izin verilecek. Bu böyle bilinsin! Kaybedeceksiniz, kaybediyorsunuz. Bunlar son çırpınışlarınız, geliyor gelmekte olan, inşallah halkın iktidarında halk iradesine her zaman saygı göstereceğiz. Şunu bilin ki burada yaşanan haksızlıktır, hukuksuzluktur ve yargı kararı olmadan İçişleri Bakanının keyfi bir uygulamasıdır. Bunun da bir gün mutlaka karşılığı alınır. Adaletten, haktan, hukuktan sapmayacağız ama hakkımızı da her yerde arayacağız" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR FETÖ TAKTİĞİ"
Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, başkanvekili seçiminde Cumhur İttifakı’nın CHP’den istifa eden Mustafa Akın’a oy vermesinin sorulması üzerine, “FETÖ taktiklerine başvuruyorlar ama artık FETÖ taktiklerini bıraksınlar. Bu milletin karnı artık onların taktiklerine boş, asla prim vermiyor. Onlar ayak oyunu peşinde ama biz de onların ayak oyununa gelecek kimse yok” dedi.

YÜCEL: "CHP'Lİ OLMANIN ŞEREFİNE UYGUN HAREKET EDİLDİ"
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise seçimin ardından yaptığı açıklamada "Menderes Belediye Başkan Vekili olarak Erkan Özkan arkadaşımız seçilmiştir. CHP’li meclis üyelerimizin fire vermeksizin verdikleri oyla seçilmiştir. Menderes’e hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Tüm meclis üyelerimiz CHP’li olmanın onuruna, şerefine, haysiyetine uygun bir şekilde görevlerini yapmışlardır" ifadelerini kullandı.

SOYER: "KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şunları söyledi: “CHP’li meclis üyelerimiz Menderes’in oylarına sahip çıkmıştır, hiç fire vermeden… Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, Menderes Belediyesi’nin sonuna kadar yanında… Yapmamız gereken ne kadar hizmet varsa sonuna kadar yapacağız.”

ÖZKAN: "HAYIRLI OLSUN"
Başkanvekili seçilen Erkan Özkan ise, "Sayın Genel Başkan Yardımcımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize beni tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Bu bir sevinç değil; sonuçta mağduriyetten dolayı bu duruma geldik. Hayırlısı ile en yakın zamanda başkanımızın davası sonuçlanır ve kendisi görevine iade edilir. O göreve gelene kadar biz görevimize devam edeceğiz" mesajını verdi.