Halil İbrahim GÜLER –GÜNDEMEBAKIŞ -  CHP’de 24 Haziran genel seçimlerin kimlerin milletvekili listesinde yer alacağı sorusu bugün yanıt bulacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak MYK’da 81 ildeki aday adayları masaya yatırılacak. Saat 13.00’da başlayacak toplantıda aday listeleri şekillenecek. Saat 19.00’da toplanacak Parti Meclisi’nde MYK’nın önerdiği isimler oylanacak.

YÜCEL VE KOCAOĞLU ANKARA’DA
Cumartesi sabahı 06.00 uçağı ile Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Seyit Torun’la görüştüğü öğrenildi. Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğluyla yaptığı görüşmede isim zikretmediği ancak genel başkan yardımcılarına isim verdiği öne sürüldü. Aynı şekilde İl Başkanı Yücel’in de dün gün boyu temaslarda bulunduğu öğrenildi.

İTHAL ADAY OLMASIN ÇÜNKÜ
Yücel ve Kocaoğlu’nun yaptıkları görüşmede Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarına, “İthal adaylar örgütten hep tepki görüyor. Bu da İzmir’de kavgalı ev görüntüsü veriyor. Hiç ithal olmasın demiyoruz ancak bu belli bir sayıda tutulması gerekiyor. Örgüt özellikle İzmir’e yabancı olan isimleri istemiyor. Bu sefer listede örgütte emeği olan isimler yer alsın” mesajı verdikleri bildirildi.

KOCAOĞLU’NUN AJANDASI
Daha önce tarımı bile iki isim listede kesin yer almalı diyen Kocaoğlu’nun, listesinde Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Bornova eski İlçe Başkanı Mehmet Kavalar, Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin, Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, eski İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç olduğu öne sürüldü.

KİMLERİN ŞANSI VAR
Parti kulislerinde; Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, Dr, Ülkümen Rodoplu, CP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekonomi Danışmanı Turgay Bozoğlu,  Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak, İl eski Başkanları Asuman Ali Güven, Bedri Serter, Ali Kemal Elitaş, Hüseyin Sezer, Bergama eski İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz, Okan Karlıdağ, Salih Özçiftçi’nin listeye girmesinin şansının yüksek olduğu konuşuluyor.

BEKO İZMİR’DEN Mİ ADAY GÖSTERİLECEK?
Öte yandan CHP genel merkezinin önerisiyle, DİSK Başkanlığı’ndan istifa eden Kani Beko’nun nereden aday gösterileceğe merak konusu oldu. Beko’nun İzmir’den vekil seçilmek istediği ancak Başkan Kocaoğlu’nun Beko’nun ithal bir isim olduğunu ve İzmir’den aday gösterilmesine karşı olduğu öne sürüldü.