GÜNDEME BAKIŞ – CHP Parti Meclisi yarın toplanarak birçok il ve ilçe başkan adayını oylayacak. Onun öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşecek olan MYK’da adaylar masaya yatırılacak.

İZMİR ADAYI KİM OLACAK
Parti kulislerine Kılıçdaroğlu’nun İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i düşündüğü bilgisi ortalığı karıştırdı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ismine sıcak baktığı öğrenildi.

KOCAOĞLU ANKARA’YA GİTTİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in dün akşam (pazartesi), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise bugün Ankara’ya gittiği öğrenildi. Kocaoğlu’nun Soyer ismine soğuk baktığı belirtilirken Kocaoğlu’nun Alaattin Yüksel’in ya da Abdül Batur’un aday olması gerektiğini savunduğu ifade ediliyor.

YÜCEL’İN KAFASINDA İKİ İSİM VAR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ise ismi Büyükşehir için geçen milletvekili Murat Bakan ve Abdül Batur için bastırdığı belirtiliyor.

BAKAN VE ÖZKAN HAREKETE GEÇTİ!
Soyer’in isminin ön plana çıkmasının ardından isimleri Büyükşehir için geçen İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Tuncay Özkan’ın harekete geçtiği kaydedildi.

BAZI VEKİLLER “BATUR” İÇİN BASTIRIYOR
Öte yandan CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan’ın Batur başkan aday olması için girişimlerde bulunduğu öne sürülüyor.

SOYER VE BATUR ANKARA’DA
Büyükşehir adaylığı için “tebliğ” bekleyen Soyer ve Batur’un Ankara’da çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi. Her iki isim çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.