GÜNDEBE BAKIŞ -   Edinilen bilgiye göre Bayraklı için MYK’nın önerdiği Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak PM’de oylandı. Oylamada 19 Kabul 39 red oyu çıktı. Bu karar sonrası Bayraklı adayı bir sonraki PM'de yeniden görüşülerek karara bağlanacak. 

OYLAMA ÖNCESİ SÜRPRİZ!
CHP Genel Merkezi PM oylaması öncesi bir sürprizin altına imza attı. Yapılan itirazları göz önüne alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MYK toplantısında Çiğli için önerilen Ali Engin'i Narlıdere'ye, Narlıdere için önerilen Utku Gümrükçü'yü Çiğli için aday gösterdii. Her iki isim de PM'de kabul edildi.  Gümrükçü, Çiğli ilçe başkanı iken belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etmişti. CHP İzmir İl eski Başkanı Ali ;Engin ise Karşıyaka'dan aday adayı olmuştu. 
İTİRAZ GELDİ DÜZELTİLDİ
Gündeme Bakış'ın edindiği bilgiye göre;
Narlıdere ve Çiğli için MYK'da belirlenen adayların yer değiştirmesi gerektiği ilk olarak parti kurmaylarına ardından da CHP liderine aktarıldı. Gümrükçü'nan Çiğli'de ilçe başkanlığı, Engin'in ise geçmişte  il başkanlığı görevinde bulunduğu için "joker" konumunda olduğu değerlendirildi ve yerleri değiştirildi.  

HEPDEMİRGİL DE PM'DEN GEÇEMEDİ
Buca Belediye Başkan adaylığı için MYK'dan onay alan Aydoğan Hepdemirgil de PM'den geçemedi. Parti Meclisi'nde yapılan oylamada Aydoğan Hepdemirgil'in adaylığı 24'e karşı, 35 oyla reddedildi. Buca belediye başkan adayının kesinleşmesi önümüzdeki PM'ye kaldı.

1 OY FARKLA SELÇUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU
Selçuk'ta Filiz Sengel Ceritoğlu'nun belediye başkan adayı olarak gösterilmesi kararı alındı. Filiz Sengel Ceritoğlu, PM'de yapılan oylamada 29'a karşı 30 oy alarak, '1' farkla Selçuk Belediye Başkan adayı oldu.

İŞTE PM'DE İSİMLERİ ONAYLANAN İSİMLER!

Büyükşehir: Tunç Soyer

Konak: Abdül Batur

Aliağa: Özkan Durmaz 

Narlıdere: Ali Engin

Çeşme: Ekrem Oran

Karşıyaka: Cemil Tugay

Bayraklı: Cevat Durak (reddedildi)

Çiğli: Utku Gümrükçü

Bornova: Mustafa İduğ

Karabağlar: Muhittin Selvitopu

Kınık: Ahmet Özkan 

Güzelbahçe: Mustafa İnce

Buca: REDDEDİLDİ

Bayındır: Ufuk Sesli

Bergama: İdris Yavuzyılmaz

Beydağ: Feridun Yılmazlar

Dikili: Adil Kırgöz

Foça: Fatih Gürbüz

Gaziemir: Halil Arda

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan

Menderes: Mustafa Kayalar

Torbalı: İsmail Uygur

Urla: Burak Oğuz

Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel

Menemen: Serdar Aksoy

Ödemiş: Mehmet Eriş

Balçova: Mehmet Ali Çalkaya

Seferihisar: Yelda Celiloğlu