HALİME ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Başkan Deniz Yücel seçilen 26 ilçe başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldi. Toplantıya Karabağlar, Aliağa, Menemen ve Urla ilçe başkanları katılmadı. 
YENİ SAYFA AÇIYORUZ! 
Basına kapalı yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Artık her şeyi geride bırakıyoruz, kırıklıklar, kırgınlıklar geride kalsın, yeni bir sayfa açıyoruz. Bu yeni sayfada hepimiz rol alacağız. Bundan sonraki süreçte geçmişe bakıp, geçmişteki hatalarla ilgili konuşmanın bir anlamı yok. Birliğe, beraberliğe, uyum, içinde çalışmaya ihtiyacımız var. Yepyeni bir sayfa açıyoruz’’ dediği öğrenildi. Deniz Yücel’i desteklediğine dair açık bir cümle kurmadığı belirtilen Soyer’in, "İl kongresine 10 gün var, bu 10 günü iyi değerlendirip, bu kongreye birlikte gireceğiz, birlikte çıkacağız, geçmişin üstünü örtün’’ dediği belirtildi. 

ÖRGÜTÜN VİCDANINI RAHATLATIN!
Yapılan toplantıda il başkanlığı için herhangi bir adayın isminin geçmediği ve Buca, Bornova, Çiğli ve Konak ilçe başkanlarının seçim sürecinde örgütte yapılan yanlışlıklar ve haksızlıklarla ilgili söz aldığı belirtildi. Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu’nun söz alarak, ‘’Örgütün vicdanını rahatlatmanızı bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte yapılan hatalar devam ederse, geçmişte siz bununla ilgili hiçbir şekilde bunun içinde olmadığınızı biliyoruz fakat sonraki süreçte yapılanlar devam ederse hem parti kamuoyunda hem örgütte sizin adınız yıpranacak ve bu size mal olacak. Biz bu durumun size mal olmasını istemiyoruz. ‘Karşılıklı kırgınlıklar’ diyorsunuz, deme ki siz de bu sürecin bir tarafı olduğunuzu kabul ediyorsunuz ama eğer bu süreçle ilgili yapılan hatalardan ders çıkartıp, bazı hata yapan arkadaşlarımız hakkında örgütün vicdanının rahatlatılmasını bekliyoruz. Bunu yapacak olan da sizsiniz’’ dediği ve Başkan Soyer’in ise, "Kesinlikle olaya oradan bakmayalım, bir bürokratımla ilgili bir işlem yapmamı bekliyorsanız böyle bir şey yapmayacağım. Bu işin üstünü artık örtelim ve burada bir özeleştiri yaparak yeni bir sayfa açalım’’ dediği öğrenildi. İlçe Başkanı Guruşçu’nun ‘’kamuoyunda bu konu konuşuluyor ve tartışılıyor’’ sözlerinin üzerine ise Soyer’in, ‘’hiç böyle bir şey kamuoyunda tartışılmıyor, bunu konuşan sizlersiniz’’ dediği, Guruşçu’nun ise ortada bir haksızlık olduğu ve bu haksızlıktan kaynaklı vicdanların rahatlatılması yönünde adım atılmasında ısrarcı olduğu alınan bilgiler arasında yer aldı. 


BURAYA TAKILMAYIN
Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın ise, seçim sürecinde çok fazla belediye bürokrasisinin sürece müdahil olduğu ve bundan kaynaklı sıkıntı yaşandığını, büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ettiği belirtildi. Soyer'in, "Arkadaşlar buraya takılmayın, yepyeni bir sayfa açıyoruz, bunun iyi anlaşılmasını ve algılanmasını istiyorum, birlik ve beraberlik içinde olacağız’’ dediği ifa edildi. 

İLÇE BAŞKANLARI KURULTAY DELEGESİ OLSUN
Bir ilçe başkanı Soyer'e, "Kurultay delegeleri nasıl belirlenecek" diye sordu. Soyer'in, "Ben bilmem. İl başkanına sorun. Merak da etmiyorum ilgilenmiyorum da" dediği öğrenildi. 
Buca İlçe Başkanı Hacer Taş'ın, "Tüm ilçe başkanları kurultay delegesi olsun" önerisi getirdiği ancak bunun destek görmediği ifade edildi. İl Başkanı Yücel'in ise, "Liyakate, partililiklerine göre belirleyeceğiz" dedi. 

YÜCEL'DEN AÇIKLAMA!

Toplantı sonrasında basına açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ‘’Bu akşam ilçe kongrelerimiz bittikten sonra yeni seçilen ilçe başkanlarımızla ve Büyükşehir  Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile bir araya geldik. Bir araya gelmemizin amacı önümüzde bir il kongresi var, ardından kurultay var. Bu sürecin partimize yakışan bir şekilde İzmir’e yakışan bir şekilde ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir İl Örgütü’nün yapacağı çalışmaların Türkiye siyasetine yön verecek düzeyde olması için partimizin kadrolarını belirlerken bir istişare toplantısı diyebiliriz.  İlçe Başkanlarımızın görüş ve düşünceleri, Büyükşehir Başkanımızın bu süreçle ilgili görüşleri ve il kongresinden sonra CHP İzmir İl Örgütü’nün İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın hangi ilçede olursa olsun, hangi mahallede olursa olsun, ihtiyaçlarının belirlenmesi, bunlara çözüm üretilmesi, gerek yerel yönetimler, gerek ilçe gerek il gerekse CHP İzmir Örgütleri noktasında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde bu sorunların giderilmesini amaçladık. Partimizin Türkiye siyasetine yön vermesi noktasında bir istişare toplantısı yaptık. Verimli bir toplantı oldu. Önümüzdeki günlerde biz ilçelerimizde ilçe başkanlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir yurt dışı seyahati var, döndükten sonra onunla da tekrar bir araya geleceğiz ve 8 Şubat’ta CHP’ye yakışan bir il kongresiyle kadrolarımızı birlikte belirleyeceğiz’’ dedi.