CHP’de parti içi muhalefet, kurultayın toplanmaması üzerine, yeni yol haritasını belirlemek üzere Ankara’da bir otelde dün bir araya geldi.Ancak bu toplantı CHP  içi muhalefetteki kırılmayı ortaya koydu. Muhalefetin çağrısına destek verip olağanüstü kurultay için imza atan delegelerin yarısına yakını toplantıya katılmadı.

ŞU AN NE KIYMETİ VAR
Hürriyet Gazetesi'nden Rıfat Başaran'ın haberine göre, daha önce olağanüstü kurultay çağrısına imzalarıyla destek veren İzmir milletvekili Selin Sayek Böke ve eski İstanbul milletvekili İlhan Cihaner’in içinde yer aldığı ‘Gelecek İçin Biz’ grubu, Parti Meclisi (PM) üyeleri Hakkı Süha Okay, Erdal Aksünger, Ali Şeker, Bülent Ecevit Tatlıgil toplantıya katılmayanla arasındaydı.

AKSÜNGER: KILIÇDAROĞLU'NUN LİDERLİK YAPARAK 
Olağanüstü kurultay tartışmaları sürecinde parti yönetimini eleştiren ve sık sık değişim vurgusu yapan İzmirli PM Üyesi Aksünger'in katılamama gerekçesi ve verdiği mesajlar ise dikkat çekti. 

Aksünger, “Tüzük kurultayı toplanırsa, tüzüğün değiştirilmesi için destek veririm ama ülke çok kötü durumda. Pazartesi neye uyanacağımız belli değil... Şu an bir tüzük kurultayının ne kadar kıymeti var, bu soru işareti! Yapılması gereken şu aşamada Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderlik yaparak partiyi toplaması” sözleriyle açıkladı. Kurultay için imza veren isimlerden PM üyesi Hakkı Süha Okay’ın da bir süre önce Muharrem İnce ile görüşerek, “tartışmaların dindirilmesi ve yeni girişimlerin yerel seçim sonrasına bırakılması” yönündeki talebini ilettiği öğrenildi.

KIRILMANIN NEDENİ
Kulislerde muhalefette yaşanan kopuşun nedenleri birkaç başlıkta sıralanıyor. milletvekili Yaşar Tüzün ve PM üyesi Gaye Usluer’in de içinde yer aldığı çağrı heyetine tepki nedeniyle tüzük kurultayını desteklemeyeceğini dile getirirken, bu tepkinin nedeninin imza toplama sürecindeki yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığı iddia edildi. Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK)yaptığı değişikliğin de tepki nedeniyle imza veren delegelerin yeniden Genel Merkez’e yaklaşmasına neden olduğu kaydediliyor. Bazı partililer ise Türkiye’nin ekonomik krize sürüklendiğini ve bu dönemde tüzük kurultayı toplamanın zaman kaybı olacağını savunuyor.