Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Çiğli İlçe örgütü olası erken seçim için çalışmalarını hızlandırdı. CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, “Genel Başkanımız erken seçim çağrısında bulundu. Böylelikle bize de bir seçim startı vermiş oldu. İlçe başkanlığımızda toplantılar yaptık. İlçe başkanlığı görevine geldiğimizde pandemiye denk geldik ama yine de sürekli sahadaydık. 2 bin 500 vatandaşımıza yardım anlamında dokunduk. İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu konularda yanlarında olduk” dedi.

YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ
“Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Özcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Geçtiğimiz seçimlerde Çiğli’de 441 sandığımız vardı. 441 sandık görevlimiz ve yedekleri var. Yani yaklaşık 900 kişiye arkadaşlarımız ulaştı. Bir kere sandıklarımızı garantiye aldık. Sandığa sahip çıkacak, sabaha kadar başında duracak arkadaşları tespit ettik. Daha sonra 26 mahallede 500’e yakın mahalle temsilcilerimizi belirleyip, toplantılarımızı tamamladık. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruşlarıyla ziyaret ettik.”

ÖBEK ÇALIŞMASI YAPIYORUZ
Saha çalışmalarında öbek sistemine önem verdiklerini ifade eden Özcan, “Cumhur ittifakına oy vermiş vatandaşlardan partimize çok büyük bir teveccüh var. Bu sefer iddialı olduğumuzu ve iktidarın değişeceği yönünde bir beyanlar çok alıyoruz. Geçtiğimiz seçimde kısmen yetiştiremediğimiz öbek çalışmasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz kadın kolları, gençlik kollarında yer arkadaşlarımızla birlikte özellikle ve özellikle daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Aslında öbek çalışmasının da önemini burada çok daha ortaya çıkıyor.  İYİ Partili arkadaşlar da çalışmalarını sürdürüyor ama bizim Çiğli’de yaptığımız çalışmayı yapabilecek bir parti yok. Çünkü kendilerinin millete gidecek yüzleri de yok. Bu dönem Millet ittifakının iktidarı için çok önemli. Genel Başkamızın emriyle canla başla, gece gündüz faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ YÜZDE 75 OY
Bir önceki seçimde yüzde 62 oy aldıklarını hatırlatan Özcan, hedeflerini yükselttiklerini belirtti. Özcan, “Çiğli’de genellikle ilçe ve belediye başkanı arasında sürekli bir ayrışma meydana gelmiş. Bu dönem biz bu durumu yıktık. Utku Başkan ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Benim onu anlamam, onun beni anlaması konusunda hiçbir sıkıntısı yok. Utku Başkan’ın örgütten gelmesi önemli bir avantaj sağlıyor. Utku Başkan Çiğli için canla başla çalışıyor. Çok önemli projeleri var. Hayata geçireceği projeler olacak. Vatandaşlarımız da bunu iyi bir şekilde görüyor. Biz de elimizden geldiği kadarıyla vatandaşlarımıza bu çalışmaları anlatıyoruz. Tabi ki Çiğlili vatandaşlarımızın biraz daha sabretmesi gerekiyor. Zamanla her şeyi daha göreceklerdir. Hem Utku Başkanımızın çalışmaları hem de bizim uyumumuz oy oranlarına yansıyacaktır. Millet ittifakıyla iyi bir uyum içerisinde ülkenin geleceği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz bir sonraki seçimde yüzde 75 oranında oy almak olacak” diye konuştu. 

 ‘ÖBEK ÖRGÜTLENME’ NE DEMEK?
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri tarafından geliştirilen ve uygulamaya konulan sisteme göre, tüm sokaklar ilçe başkanlıkları tarafından öbeklere ayrılıp, her öbek yaklaşık 400 seçmeni kapsayacak şekilde ayrılıyor. Bu öbeklere sorumluların atanması sağlanıyor ve bu görevliler CHP Parti Okulu tarafından eğitimlere tabi tutuluyor. Eğitimler sonrasında görevliler belirlenen 400 kişilik öbeklerde saha çalışmaları yaparak, parti politikalarını seçmene aktarıyor. Saha çalışmalarının sonuçları ise partinin "intranet" sistemine aktarılarak takip ediliyor.