GÜNDEME BAKIŞ – CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, Genel Sekreter Selin Sayek Böke  ilçe ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda partililer tek tek söz alarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.  

SALICI’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Toplantıda konuşan Salıcı’nın, “İktidara yürüyoruz. Bu süreçte de örgütle belediyeler arasında uyum olması gerekiyor. Kavgayla, gürültüyle, ayrışmayla işimiz olmamalı. Herkes kendi işine bakmalı, görevini en iyi şekilde yapmalı. Kongrelere kadar kimse görevden alınmayacak. Ancak parti disiplinine, hiyerarşisine kim uymazsa onla yola devam edemeyiz. İlçe başkanları bu konuda disiplin mekanizmasını çalıştırabilir. Eğer disipline belediye başkanı uymuyorsa o konuyla Seyit Bey ilgilenecektir. İlçe başkanlarımız için kriterler getireceğiz. Kimsenin tembellik yapmasına izin vermeyeceğiz. Tembellik yapanla yol yürümeyeceğiz. Belirlenen kriterlere herkes uyacak. Tembellik görevden alınma nedeni…İzmir’de beş ilçe AKP ve MHP’de…Biz İstanbul’u aldık. Bu 5 ilçeyi çok rahat bir şekilde almalıyız. Ayrıca AKP’den kaçan seçmen bir bölümü bize gelmiyor. Bu konu üzerinde özellikle çalışmalıyız” dediği öğrenildi.  Bu sırada Soyer’in arayarak girerek, “Başkanım altı ilçe. Manisa’yı da ekleyin” dediği öğrenildi.

TORUN’DAN İTTİFAK MESAJI
Torun’un ise, “İttifakımız her geçen büyüyor, genişliyor. İttifak ortaklarımızı küstürecek söylemlerden uzak durmanızı istiyoruz. Bu ittifakı CHP kurdu ve bu her geçen gün büyüyor. Kapımız herkese açık. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Ayrıca sosyal medyada belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını eleştirmeye kimsenin hakkı yok. Bu konuda herkes dikkatli olsun. Bunu kim yapıyorsa gereği yapılacak. Bu konuda netiz” dediği bildirildi.

ÖRGÜTLE BİRLİKTEYİM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in birlik ve beraberlik mesajı verdiği kaydedildi. Soyer’in, “Ben örgütümüzün her zaman emrindeyim. Elimden geleni yapıyorum, yapmaya devam edeceğim” dediği bildirildi.  

TAŞ: BELEDİYE BAŞKANLARI KARIŞMASIN

Toplantıda konuşan Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın, “Kongre süreci geçirdik. Belediye başkanları örgüt işine karıştı. Karışmaması lazım” dediği bunun üzerine Salıcı’nın, “Tabi ki herkes kendi görevini yapacak. Ancak belediye başkanları da örgütümüzden geliyor. Onlar da örgütle birlikte hareket edecek. Her iki taraf da birbirinin görev ve sorumluluk alanına girmeyecek” dediği ifade edildi.

ONLİNE ÜYELİKLERE ÖNEM VERİN

Salıcı’nın içe başkanlarına partiye üye yapılması konusunda talimatı da oldu. Salıcı’nın, “Online üyelikler önemli. Bu konuda gerekli araştırmalar yapılıp bu konuda adımlar atılmalı” dediği kaydedildi.  

AYDİLEK: ÖN SEÇİM YAPILSIN!

Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, “Örgüt önseçim istiyor. Belediye başkanları ilçede yapılacak önseçimle belirlensin. En çok oy alan üç isim Ankara’ya gitsin. Bu isimler arasından biri genel merkez tarafından aday olarak belirlensin” dediği ifade edildi.

MAAŞINI BAĞIŞLADI

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, inşaatı devam eden il binasıyla ilgili çarpıcı bir hamle yaptı. İnce, “Güzelbahçe’de ilçemize binamızı kazandırdık. İl binamızı da alındı. Elden geçiyor. Bunun için 6 maaşımı bağışlıyorum” dedi. İnce’nin bu davranışı partililer tarafından alkışlandı.