Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ -  Buca CHP’de yarın (Cuma) start alacak delege seçimleri öncesi parti içerisinde büyük bir ayrışma yaşanıyor.

YÜCEL’İN İLÇESİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ilçesi olan Buca’da parti içi birçok ekip çalışma yürütüyor. Yücel’in üye olduğu Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde seçimlere tek listeyle gidileceği öğrenilirken, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın mahallesi olan Efeler’de çift listeli seçimin olabileceği belirtildi.  Burada Lokman Fazla ve Hüseyin Üzer’in liste çıkaracağı, Kılıç’ın ise tek liste konusunda ısrarcı olduğu bildirildi.

NEZİR VE SAĞLAM BİRLİKTE HAREKET EDİYOR
Buca Belediyesi Başkan adayı olarak açıklanan, ardından parti genel merkezi tarafından geri çekilen Suat Nezir, Buca Belediyesi eski Meclis Üyesi Hasan Sağlam ve Oktay Gökdemir’in birlikte hareket ettiği öğrenildi.

KAYA VE YÜZER LİSTE ÇIKARACAK
Buca İlçe eski Başkanı Çağdaş Kaya ve Hüseyin Yüzer’in birlikte çalışma yaptığı ve birçok mahallede liste çıkaracakları öğrenildi. 

KALMAZ MAVİ LİSTE ADINA ÇALIŞIYOR
Buca Belediye Başkanı Kılıç’ın hafta başında belediye başkan yardımcılığı görevinden aldığı, Buca Belediye Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ise mavi liste adına tüm mahallerde çalışma yürütüyor.

SÜNE DE TOPA GİRİYOR
Buca eski İlçe Başkanı Mehmet Süne ve Doğan Zengin de liste hazırlığında oldukları ve bu yönde yoğun bir çaba içerisinde oldukları ifade edildi.

İMAM, BULUT’İ İSTİYOR
Buca’da partililerin yakından tanıdığı Necati İmam’ın da sahaya indiği ve ilçe başkan adaylığı için Suat Bulut adına görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

SARI LİSTEYLE SEÇİME GİRECEKLER!
Öte yandan CHP İzmir eski İl Yöneticisi Orhan Karaoğlu, İl Başkan Yardımcısı Harun Düşenkalkan, “3. yol parolasıyla” liste hazırlıklarını sürdürüyor. Karaoğlu ve Düşenkalkan’ın başını çektiği partililer birçok mahallede liste çıkarıp seçimlere katılacak. 

ÖZKAN DA MÜDAHELE EDİYOR
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın Buca’da çok sayıda partiliyle görüşme yaptığı ve farklı mahallerde farklı isimlerle hareket ettiği öğrenildi.