GÜNDEME BAKIŞ -  CHP İzmir’de gözler yarın (pazar) gerçekleştirilecek ilçe kongresine çevrildi. Kongrede çok büyük sürpriz olmazsa Ertürk Çapın, Gürol Türkmentepe ve Sema Nalbantoğlu yarışacak.

UZLAŞI ARAYIŞINDAN SONUÇ ÇIKMADI
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un, hafta boyunca aradığı “uzlaşıya” hiçbir adayın yanaşmadığı öğrenildi. Adaylardan Türkmentepe’nin Nalbantoğlu ve Çapın’a, “Gelin birlikte hareket edelim. Bize destek olun” mesajının karşılık bulmadığı öğrenildi.

KİM KİMİ DESTEKLİYOR?
CHP İzmir eski İl Başkanı Murat Bakan, CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu; kongrede ilçe yönetimlerinde farklı kademelerinde görev alan Selma Nalbantoğlu’nu destekliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, kongrede aday olan eski ilçe başkanlarından Ertürk Çapın’ı desteklediği öğrenildi. Yıllardır Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, adaylardan Gürol Türkmente’ye destek veriyor. Yine Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise tarafsızlığı koruyor.

GECE SÜRPRİZ OLUR MU?
Öte yandan Vekil Bakan'ın Nablantoğlu ve Türkmentepe'nin uzlaştırıp tek liste halinde seçimlere girmesi noktasında yoğun bir uğraş verdiği öğrenildi. Yarın sabaha kadar bir uzlaşının olabileceği bildirildi.  

İDUĞ NE DEMİŞTİ?
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, geçtiğimiz gün Gündeme Bakış’a yaptığı açıklamada, “Üç adaylı bir kongrede tarafsız kalmayı tercih ederim. Doğru gelmiyor. Adayların yakınlığı çok fazla. Taraf olmayı doğru bulmuyorum ama birleşmeler noktasında tavsiyelerim var. Bütünlüğü sağlamak için uğraşıyorum. Tunç Bey de ben de tarafsızım. İyi olan kazansın. Ancak uzlaşıyı arıyorum. Bayraklı’da kongreden bir gece önce adaylar uzlaştı. Bornova’da bu olabilir” demişti.