GÜNDEME BAKIŞ - CHP Bornova ilçe kongresi öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor. 5 Ocak’ta gerçekleştirilecek kongre güçler savaşına sahne olacak.

NALBANTOĞLU VE BAKAN…
CHP İzmir eski İl Başkanı Murat Bakan, CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu; kongrede ilçe yönetimlerinde farklı kademelerinde görev alan Selma Nalbantoğlu’nu destekliyor. Nalbantoğlu’nun 174 imza ile adaylık başvurusu yapacağı bildirildi.

ÖZKAN; ‘ÇAPIN’ DİYOR!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, kongrede aday olan eski ilçe başkanlarından Ertürk Çapın’ı desteklediği öğrenildi.

POLAT “TÜRKMENTEPE” DEDİ, SINDIR “TARAFSIZ”
Yıllardır Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, adaylardan Gürol Türkmente’ye destek veriyor. Yine Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise tarafsızlığı koruyor.

İDUĞ NE YAPACAK?
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ise kongrede kimi destekleyeceği merak konusu…Gündeme Bakış’a konuşan İduğ, “Üç adaylı bir kongrede tarafsız kalmayı tercih ederim. Doğru gelmiyor. Adayların yakınlığı çok fazla. Taraf olmayı doğru bulmuyorum ama birleşmeler noktasında tavsiyelerim var. Bütünlüğü sağlamak için uğraşıyorum. Tunç Bey de ben de tarafsızım. İyi olan kazansın. Ancak uzlaşıyı arıyorum. Bayraklı’da kongreden bir gece önce adaylar uzlaştı. Bornova’da bu olabilir” dedi.