Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Bornova’da istifa tartışması patlak verdi. CHP Bornova eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesinin ardından başkanlığa yönetimde yapılan oyla sonucunda Asım Güven atanmıştı. Geçtiğimiz gün Güven’in yönetiminden 10 kişi istifa etti ancak ilçe yönetiminin düşmesi için gerekli olan 13 sayısına ulaşılamadı. Nevzat Kavalar’ın önderliğinde gerçekleşen bu girişim yeterli istifa olmadığı için başarısızlıkla sonuçlandı. 

YEDEK ÜYELERİ DAVET ETTİK, YÖNETİMİMİZ GÖREV BAŞINDA
CHP Bornova İlçe başkanı Asım Güven, konuyu Gündeme Bakış’a değerlendirirken, Kavalar’ı da sert bir dille eleştirdi. Güven, “Dün 10 tane arkadaşımızın istifası geldi. Arkadaşların istifalarını kabul ettik. Yedek yönetimdeki arkadaşlarımızı davet edip, yolumuza devam ediyoruz. İl yönetimi ve Genel Merkez’le görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Biz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu belirttik. Bu konunun uzatılmasını istemiyoruz. Biz yolumuza devam edeceğiz” dedi.

KAVALAR PARTİYE ZARAR VERİYOR
CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın milletvekili adayı göstermediği için hırçınlaştığını bu yüzden, partide zarar verdiğin kaydeden Güven, “Bu süreç önceki dönem seçimlerinde devam ediyordu. Burada aday olduğumda 13 oy almıştım. Yaklaşık 8 oy bana çıkmamıştı. Bu oylar daha önceki ilçe başkanı ile hareket eden arkadaşlardı. İlçe başkanıyken milletvekili adayı olup da adaylığı gündeme gelmeyince arkadaş hırçınlaştı galiba. Bunun sorumlusu biz değiliz. Daha sonra napalım dedi, ‘Genel Başkanı’ değiştirelim düşüncesine gitti. Kurultay delegesi imzası toplamaya gitti. Herhalde orada da beklentisi olmayınca döndü ilçe başkanlığını düşüreyim şeklinde düşündü. Bu olaylar sürekli partiye zarar veren olaylardır. Genel başkanımızın yanındayız. Bundan sonra arkadaşlar önüne bakması gerekir. İlk operasyon tutmadı, ikinci operasyonu da tutmadı. Bundan sonra da yönetimimizi yedek arkadaşlarla dolduracağız. Burası Ahmet’e Mehmet’e bağlı değildir. Nevzat gider, Asım gelir, Asım gider başkası gelir. Burası bir kurumdur. Onun için bütün arkadaşlarımızla sağduyulu davranmalıyız. Her arkadaşlarımızla konuşmaya hazırım. Benim tek amacım partiye zarar verilmemesidir” dedi.