Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir’de 8 Kasım’da başlayan delege seçimleri devam ediyor. Seçimlerin ikinci haftasında Bornova, Konak ve Karabağlar ve Buca’da yoğun bir rekabet yaşanacak.

BORNOVA’DA “ÇİFT” LİSTELİ SEÇİM!
Bornova Erzene Mahallesi’nde eski İlçe Başkanı Enver Dündar mavi listeyle seçime girecek. Dündar’ın yanında Vanlılar Federasyonu Başkanı Yılmaz Gürbüz, mevcut meclis üyesi Göksel Ceviz yer alıyor. Beyaz listede ise CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın kuzeni Mustafa Polat ve Kamil İnal bulunuyor.   

ERGENE’DE MAVİ-KIRMIZI YARIŞACAK!
Yine Bornova’nın büyük mahallerinden Ergene’de iki liste yer alıyor. Mavi listeyi eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila’nın kayınpederi Murat Keser destekliyor. Karşılarında ise Kamil İnal bulunuyor.

ESKİ GENEL MÜDÜR DE YARIŞTA!
Atatürk Mahallesi’nde ise 4 listenin yarışması bekleniyor. İZELMAN eski Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı beyaz liste, ilçe yönetiminden Dilek Albayrak mavi liste,  partili Ali Demir, Hakan Yalçın kırmızı, partili Günay Öncel ise yeşil liste ile seçime katılacak. Evka 4’te de çift liste yarışacak.  

KARABAĞLAR’DA AĞIRLIK TEK LİSTE
Hafta sonu Karabağlar’ın Gülyaka, Devrim, Poligon, General Asım Gündüz, Esentepe, Basın Sitesi, Arap Hasan, Cennetçeşme, Çalıkuşu, Şehitler, General Kazım Özalp, Yüzbaşı Şerafettin mahallerinde seçim yapılacak. Asım Gündüz’de, Devrim, Poligon, Esen tepe, Basın Sitesi, Arap Hasan, Şehitler, Kazım Özalp’te tek liste olacak.

TEK DELEGE İÇİN 4 LİSTE
Gülyaka’da meclis üyesi Nedim Topaloğlu beyaz listeye çıkaracak. Bazı partililer ise mavi…Çalıkuşu ve Yüzbaşı Şerafettin’de çift liste yarışacak. Cennetçeşme Mahallesi’nde ise ilginç bir yarış olacak. Tek delege için dört liste yarışacak.

KONAK’TA ÇİFT LİSTE!
Konak’ta cumartesi günü 1. Kadriye, 19 Mayıs, 2. Kadriye, Akdeniz, Akıncı, Ali Reis, Altay, Altınordu, Altıntaş, Atilla, Barbaros, Bozkurt, Faikpaşa, Güneş, Kestelli, Süvari, Şehit Nedim Tuğaltay, Umurbey, Vezirağa, Yıldız; 17 Kasım Pazar günü ise  Akarcalı, Aziziye, Ballıkuyu, Çınarlı, Dayıemir, Dolaplıkuyu, Fevzipaşa, Hasan Özdemir, Kadifekale, Kosova, Kubilay, Küçükada, Mersinli, Mirali, Sakarya, Selçuk, Sümer, Tan, Tınaztepe, Tuzcu, Türkyılmaz, Uğur, Ülkü, Yeni, Yenidoğan, Yenigün, Yeşildere Mahalleri’nde sandıklar kurulacak.

SÖZ ÜYEDE PLATFORMU
Konak eski İlçe Başkanları Ali Yılmaz, Selahattin Gürsoy, Metin Kara Ahemtoğlu, Tayfun Emre, Uğur Yelekli “Söz üyede platformu” adı altında çalışmalarını tamamladı. Bu isimler birçok mahallede liste çıkaracak.

BATUR, GRUŞÇU, BAŞAK BİRLİKTE HAREKET EDİYOR!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak süreçte birlikte hareket ediyor. Mevcut yönetim her mahallede liste çıkaracak.

MAVİ LİSTE ÇALIŞIYOR
Geçtiğimiz günlerde deklarasyon yayınlayan mavi liste adına eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı olmak üzere birçok isim liste çalışması yaptı.

BUCA’DA SANDIKLARIN KURULACAĞI YERLER!
İzmir’in en büyük ilçesi Buca’da Cumartesi günü Yiğitler, Güven, Çamlık, Laleli, Çaldıran, Menderes; 17 Kasım Pazar günü ise Yeşilbağlar, Efeler, Vali Rahmi Bey, Akıncılar, Hürriyet, Ufuk, Kozağaç, Yenigün, Çamlıpınar, Çamlıkule, Barış, İnönü Mahalleri’nde sandık kurulacak.

YİĞİTLER’DE BÜYÜK MÜCADELE
Menderes Mahallesi’nde görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kalmaz liste çıkaracak, karşısında belediye destekli bir liste olacak. Yiğitler’de eski İlçe Başkanı Mehmet Süne, Doğan Zengin liste çıkaracak. Karşılarında ise eski İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve Hüseyin Üzer olacak.  Çamlık’ta eski İl Saymanı Hüseyin Çimenli ile Disiplin Kurulu Üyesi Celal Balıkçı karşılıklı liste çıkaracak.

FAZLA VE ARKADAŞLARI ÇALIŞIYOR
Buca siyasetine damga vuran isimlerden eski Meclis Üyesi Lokman Fazla ve arkadaşları Efeler’de liste çıkaracak. Karşılarında eski Baro Başkanı Aydın Özcan, eski Meclis Üyesi Hüseyin Üzer’in yeğeni İsmail Üzer olacak. Hürriyet’te üçüncü yol olarak yola çıkan eski İl Yönetici Orhan Karaoğlu sarı listeyle seçimde yer alacak. Ufuk’ta meclis üyesi Hüseyin Duran ve İl Sekreteri Hacer Taş’ın yarışının galibi şimdiden merak konusu…

Güven, Çaldıran, Akıncılar ise tek liste olacak.