GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, Gündeme Bakış’ı ziyaret etti. Aday belirleme sürecinde 4 gün boyunca çok az uyuduğunu anlatan İduğ, genel merkez yöneticileri ile PM üyelerine teşekkür etti. 2006’da CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sivil toplum kuruluşu başkanlarını partiye davet etmesiyle CHP’de siyaset yapmaya başladığını belirten İduğ, “O dönem Ege Otomotiv Derneği Başkanlığı görevini yürütüyordum. Baykal’ın davetine partimize katıldım. 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediyesi meclis üyesi olarak görev aldım. 5 yıl boyunca Kamil Okyay Sındır’la birlikte çalıştık. Bornova Belediye Spor Kulüp başkanlığı yaptım” dedi.  

AKADEMİSYEN BAŞKAN ADAYI!
Ticaretle uğraştığını anlatan Bornova Belediye Başkan adayı CHP’li Mustafa İduğ, “Ticaret sizi kendi sektörünüzdeki sivil toplum kuruluşlarında görev yapmaya itiyor. Derneklerde görev yaparken bu sizi odalara taşır. Sektörünüze daha iyi katkı koymak adına bir üst makama çıkmalısınız. Ticaret sizi oralara taşıdığında sürekli olarak kendinizi geliştirme ihtiyacı hissedersiniz. Bu çalışmayı, akademik çalışma yaparak tamamladım. Kurumsallaşma üzerine Yaşar Üniversitesi’nde yönetim doktorası yaptım. Aynı üniversitede 6 yıl öğretim üyesi olarak görev yaptım. Mezun olduğum üniversitede öğrencileri iş dünyası temsilcileriyle buluşturdum. Bu süreçte de kendimi güncelleme fırsatı buldum. Güncel olmak bir zorunluluk ki en taze bilgiyi öğrencilere aktarmak bana büyük haz verdi. Ticaret Odası seçimlerini kazandıktan sonra Ekonomi Üniversitesi Mütevelli heyetinde görev aldım. Bu görevim hala devam ediyor. Ege Ekonomiyi Güçlendirme Vakfında da görev aldım.  İzmir Ekonomi Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nda da 6 yıldır görev yapıyoruz. Burada dokunduğunuz insanlar, bizim gelişmemize katkı koydu. Onlarla oturup 2 saat toplantı yapmak sizi geliştiriyor. Benim böyle iyi liderlik yapmış ustalarla çalışmış olmam siyasette insanlarla iletişim kurmama katkı koydu” dedi.

SLOGANI: İYİ GÜNDE…KÖTÜ GÜNDE…
Seçimlerde kullanacağı sloganı da belirlediğini ifade eden İduğ, “ Sloganımız iyi günde kötü günde…Biz belediye olarak vatandaşların doğumundan, ölümüne kadar yanlarında olacağız. İnsana dokunan belediyecilik anlayışımız olacak. İnsanlar kafalarını çevirince bizi görecek. Şuanda proje çalışmalarımız devam ediyor. Öncellikle bölgesel ihtiyaçları karşılayacak, insanların yaşam standartını yukarı çekecek çalışmalar yapacağız” dedi.

BORNOVA’YI HER ALANDA BÜYÜTECEĞİZ
CHP’li İduğ, sözlerine şöyle devam etti:
“Bornova’yı her alanda büyütmek gibi bir hedefim var. Mevcudun üzerine koyarak ilerleyeceğiz. Bir hedefim de 2014 yerel seçimlerinde aldığımız oyun üzerine çıkmak. Bunu örgütümüzle birlikte başaracağız. Ben bir şeye odaklanmalıyım. Bornova’da yapılacak iş çok fazla. Büyük bir sorumluluk alıyorum. Dağılmamam lazım. STK’lardaki tüm görevlerimden ayrılacağım ama onlarla ilişkim hep devam edecek. Ticaret Odası Meclis Üyesi olmasam da zamanım varsa onların toplantılarını takip edeceğim. Geçmiş seçimlerde başka partilere oy vermiş vatandaşların oylarını da alacağım. Yerel seçimlerde elbette parti önemlidir ama adayların fark ortaya koyacağını düşünüyorum” dedi.

100 YILLIK BORNOVALIYIM
Girit göçmeni olduğunu, dedesinin 1918’de mübadele ile Türkiye’ye göç ettiğini dile getiren CHP Bornova Belediye Başkan adayı Mustafa İduğ, “100 yıldır Bornova’dayız. Ben Bornova’da yaşıyorum” dedi. Bir kız bir erkek olmak üzere iki çocuğunu olduğunu sözlerine ekleyen İduğ, “Kurumsal bir şirketimiz var. Şirketi çocuklarım ve profesyoneller yönetecek” dedi.