GÜNDEME BAKIŞ – CHP Bayraklı’da çetin bir delege yarışının ardından ilçe kongre süreci başladı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, seçimlerinin hemen ardından Pınar Susmuş’un kriterlerine uygun bir aday olabileceğini söyledi. Ancak Susmuş'la ilgili tepkiler sonrası Sandal'ın bu desteği geri çektiği öne sürüldü.

MAVİ LİSTENİN ADAYI…
Mavi liste platformu İzmir’in tecrübeli siyasilerinden, Mansuroğlu Mahallesi’nden delege seçilen Selçuk Ayhan’ın ismini ortaya attı. Mavi liste platformunun öncülerinden CHP İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun Ayhan ismine sıcak baktığı öğrenildi.

AYHAN’DAN SANDAL’A ZİYARET
CHP il başkanlığı, milletvekilliği yapan Ayhan, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret etti. Ziyareti sonrası Sandal, “Parti büyüğümüz, ağabeyimiz Sn. Selçuk Ayhan ile gündeme ilişkin keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Deneyimlerinden her zaman yararlanmaya devam edeceğim” dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI
CHP’li Ayhan Gündeme Bakış’a konuştu. Ayhan, “İlçe başka adaylığım için örgütten çok yoğun bir talep geldi. Buna kayıtsız kalamazdım. Adayım. Hazırlıklara başladım” diye konuştu.

Ayhan, şunları söyledi:

“Yoğun bir talep oldu. Yaklaşık 25 gündür bu taleple üzerime gelindi. Tabandan yukarıya kadar. Öncelikle kabul etmek istemedim. Ancak süreç bu noktaya getirdi. Uzun süredir Bayraklı’da bölünmüşlüğün parçalanmışlığın olduğu benim gibi bir isimle bunun aşılacağını ifade edildi. Kabul etmek durumunda kaldım. Niyetim önümüzdeki süreçte partide yöneticilik yapabilecek bir kaç tane genç arkadaşı yönetime almak istiyorum. Yönetici olarak ileride aday olabilecek şekilde yetiştirmek istiyorum. Partiyi laik olduğu şekilde yönetmek istiyorum. Belediye ile uyumlu çalışan siyasetin CHP çizgisinde bağımsız bir yönetim oluşturma peşindeyiz. Belediyemize her zaman destek oluruz. Önerimizi sunarız”