Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in metropol ilçelerinden Bayraklı’da CHP, delege seçimlerini geçtiğimiz hafta sonu tamamladı.  Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, süreçte aday olmayacağını açıkladı. Partililer aday arayışını başlattı.

BAŞKAN SANDAL SUSMUŞ DEDİ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, partililere eski Belediye meclis üyesi, son yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Pınar Susmuş’u işaret etti.

MANAVKUYU’DA İLGİNÇ BİR DURUM!
Delege seçimleri öncesi ilçe başkan adaylığına talip olmayacağını söylediği öne sürülen son yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Songül Gök, kongrede aday olmak istediğini partililerle paylaştığı bildirildi.. Eski meclis üyesi Cemal Eroğlu da yarışta “varım” dedi.

SANDIK KURULACAK
Manavkuyu’dan delege seçilen Gök ve Eroğlu, bunun üzerine “sandık kurulsun. Kim çıkarsa o aday olsun” önerisinde bulundu. Bu akşam Manavkuyu’da sandığın kurulacağı öğrenildi.

DELEGELER TEPKİ GÖSTERDİ!
Manavkuyu delegeleri ise bu duruma tepki gösterdi ve bu yöntemin yanlış olduğunu savundu. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Manavkuyu’dan delege seçilen 62 partilinin önemli bir bölümünün bu oylamaya katılmama yönünde karar aldı.

NALBANTOĞLU DEVREDE
Öte yandan CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun da sürece müdahil olduğu öğrenildi. Nalbantoğlu’nun partililerle görüşme yaptığı bildirildi.

METİN DE ADAY OLMAK İSTİYOR
Manavkuyu’da delege seçilemeyen Yusuf Metin’in de adaylık iradesini ortaya koyduğu ve süreci izlediği belirtildi.