Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Gündeme Bakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinde Bayraklı örgütünün çok iyi çalıştığını ve Serdar Sandal’ın rekor bir oyla belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Alper, “Bayraklı’da 3 dönemdir ilçe başkanlığı yapıyorum. Belediye Başkanımız Sayın Serdar Sandal Bayraklı’da yüzde 55,11 oy oranı ile seçimi kazandı. Bütün bileşenlerinin katkılarıyla bu başarıyı hep birlikte yaşadık. 2009’dan 2019’a kadar geldiğimiz bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanlarıyla uyum içerisinde çalıştı. Bayraklı sokaklarında Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını yeniden ilçede dalgalandırmak için örgütümüzle gece gündüz demeden çalıştık. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrım yapmadan belediye başkanımızla birlikte 471 toplantı düzenledik. Bu bir rekordur” diye konuştu.

BAZI KÜÇÜK BEYİNLER…
Önümüzdeki ilçe kongresinden yeniden ilçe başkanlığı için aday olmayacağını ve ilçede mahalle temsilcileri için ön seçim yapılacağını hatırlatan Alper, “Daha önce, mahalle temsilcileri için ön seçim yapılacağı sözünü vermiştim. Aslında bunu daha önce uygulayacaktık ama yerel seçimlerden dolayı bu kararımızı ertelemek zorunda kalmıştık. Bu kararımızı eleştirenler oldu. Herkes demokrasiden dem vuruyor. Buyur, uygulayalım arkadaş neden eleştiriyorsunuz? Kimden korkuyorsunuz? 13 bin üyemizle gece gündüz çalışarak partimize önemli başarılar kazandırmadık mı? O zaman sandıkları kurup, bütün mahallelerde demokrasiyi işletelim. Herkesin rahat oy kullanabileceği alanlara sandıkları kurup, çarşaf listeyle seçime gidelim. Bazı küçük beyinliler ‘kafasında ne geçiriyor da, ön seçim istiyor’ diyorlar. Atama da kolay, listeyi ben hazırlar geçerim. Zor olan ön seçimi tercih ettik. Ben demokrasiden yanayım. Kim çıkarsa çıksın onunla uyumlu bir şekilde çalışırım. 27 Haziran’a kadar 24 mahallemizde çarşaf listeyle seçime gireceğiz. Herkesin gözü önünde denetim ve gözetimi önünde olacak” dedi.

ADAY OLMUYORUM ÇÜNKÜ…
Yeni dönemde başkan adayı olmayacağını açıklayan Alper şunları söyledi:
“20-30 yıldır siyasetin içerisinde hep aynı yüzler bulunuyor. Değişim olmalı, yeni yüzler görev alsınlar. Yeni arkadaşlarımız, kader arkadaşlarımız ilçe başkanı olsun. Yönetim kadrolarından kadınlar gençler daha fazla yer alsın. Bunu da önümüzdeki seçimlerde sandığa taşıyarak yeni yönetimlerin kadrolar yeniden şekillenmesini sağlayacağız. Bizim derdimiz bu. 3 dönemdir ilçe başkanlığı koltuğuna oturdum fakat o koltuktan hiçbir zaman güç almadım. Hep enerjimle güç verdim. Önümüzde de devam edeceğiz. Kesinlikle yeniden aday olma gibi bir derdim yok. Ben belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, milletvekillerinin ve ilçe başkanlarının iki döneme kadar görev yapmasından yanayım. Bir dönem atamayla geldim. 2 dönem de seçimle başkan oldum. 4-5 dönem birisinin görev yapmasını doğru bulmuyorum. İnşallah bunu da önümüzdeki süreçte tüzük kurultayında görüşülüp karara bağlanır. Şimdi Bayraklı’da benim yerime görev yapacak başka birisi yok mu, yüzlerce kişi var.”

BAYRAKLI’YA KADIN ELİ DEĞMELİ
Koltuğu bir kadın başkana bırakmak istediğinin altını çizen Alper, “Kesinlikle Bayraklı’da bir kadın ilçe başkanı görmek isterim. Özellikle Bayraklı ilçe başkanın kadın olmasından yanayım ve bunun için elimden gelen tüm mücadeleyi vereceğim. Bayraklı ilçe örgütüne kadın eli değmelidir” dedi.

SERDAR BAŞKAN SİYASETE YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRECEK!  
Alper, sözlerine şöyle devam etti:
“Serdar Başkanımızla çok eskiye dayanan bir dostluğumuz bulunuyor. Parti hiyerarşine bilen egoları olmayan, partinin kademelerinde görev almış bir emekçi başkanımızdır. İlçe başkanı ile belediye başkanına uyum sağlamak zorunda olduğunu düşünüyorum. Burada belediye başkanlarına kavga etmeyi bırakın, buna fırsat bile vermeyiz. Gayet başarılı, projelerini yapmaya başladı. Bize düşen görev ise belediye başkanımızın arkasında durmak ve bunu da halka sunmaktır. CHP ilçe örgütü olarak başkanımız ve meclis üyelerinin her zaman arkadaşındayız.  Serdar Başkan’ın ilçe örgütünde çok ciddi bir teveccühü var. Gerçekten yapılması gerekenleri yapıyor. Belediye başkanları kendi şirketleri gibi belediyeyi yönetirse başarı gelecektir. Bu yüzden Serdar Başkan’ı çok iyi tanımamdan doyalı Bayraklı’ya yeni bir çığır açacağını ve siyasete yeni bir anlayış getireceğini, ezberleri bozacağına inanıyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ve yapacaklarıyla Bayraklı’da bir model olacaktır” cevabını verdi.

TUNÇ BAŞKAN…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şehrin arka mahallelerine dokunacağını kaydeden Alper, “Tunç Başkan İzmir’e bir heyecan getirdi. İzmir’in arka sokaklarına önem vereceğini söyledi. İnanıyorum ki Başkan Soyer İzmir’in tüm mahallerine adil ve eşit hizmet götürerek oradaki insanların da sosyal donatılarının yeşil alanların çok olduğu yerlerde yaşamaya katı sağlayacaktır. Bu mahalleler de belediyenin tüm olanaklarından yararlanacağına inanıyorum. İzmir’in kanayan yarası olan kentsel dönüşünü bütün belediye başkanlarımızla uyumlu şekilde çalışacağına inanıyorum. Kendisi de bunu yaptığı toplantıda dile getirdi. İzmir’e nasıl daha iyi hizmet verebiliriz düşüncesinde olan bir başkan. Bu anlayış CHP’nin geçmişten gelen bir anlayıştır. Son olarak herkesin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlar, mutlu huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.