GÜNDEME BAKIŞ - Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal Sandal, Tepekule Kongre Merkezi’nde Bayraklı için hazırladığı projeleri açıkladı. Sandal, “Benim için ayrı bir gün. Öğretmenliğe başladığım ilk günkü heyecanı yaşıyorum. Biz tüm süreçlerde CHP’li olarak partimizin emrinde, korkmadan, yorulmadan partimizin bayrağını biraz daha yukarı taşımak üzere örgütüme söz veriyorum. Bayraklı genç bir ilçe. İlçe olurken de ilçe olmanın dışında seçim sonuçları baz alınarak sınırları belirlenmiş bir ilçe. Bayraklı’nın ciddi sorunları var. Oldukça fazla sıkıntımız devam etmekte. Kamu dairelerinin yerleri belli değil. Alışverişimizi hala dışarıda yapıyoruz. Kentsel dönüşüm sıkıntıları devam ediyor. Bayraklı’yı anarken Karşıyaka ve Konak’tan söz etmek zorundayız. Bayraklı’nın kendi kimliği ile anılacak bir süreç olacak. Projelerimizi hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

AMACIMIZ DAHA GÜZEL VE YAŞANABİLİR BAYRAKLI!
Sandal, projelerini şu sözlerle açıkladı
“Amacımız daha güzel ve yaşanabilir Bayraklı. Öncelikle eksikleri iyi tespit etmek gerekiyor. Dersimize iyi çalıştık. Bayraklı’nın tüm sorunlarını yerinde görerek inceledik. Vatandaşlarımızla konuştuk. İşin uzmanlarıyla konuştuk. Bayraklı’nın sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız. Kent kimliği, işsizlik, yoksulluk, eğitim, sağlık sorunları var. Makro sorunlar bunlar. Öncelik olarak makro sorunları çözeceğiz. Bayraklı’nın halen Karnşıyaka’dan Bornova ile anılması ile rahatsızım. Kent kimliğinde ana vizyonumuz. İzmir’in merkezi olarak tasarlanan ilçemizi İzmir’in marka kenti yapacağız. Dünyadaki bilinirliliğini artıracağız. Kent kimliğinde önceliğimiz insan olacak. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İzmir’in bu anlamıyla demokrasinin en fazla yaşandığı bir merkeze dönüştüreceğiz. Sosyal yaşamın da merkezin olacağız. Denizden, doğan yararlanacağız. Alt yapı sorunlarını hep birlikte çözeceğiz”

BÜTÜN KATKIYI VERECEĞİZ!
“İşsizlik ve yoksulluk….Bu konuda bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. İşsizlik meSelisi sadece belediyenin çözeceği minik bir sorun değil. Bütün birleşenle vereceğimiz bütün katkıyı vereceğiz. Bütün yurttaşlarımızın yatağa aç girmediği, insanların ürettiği, dar gelirli ailelere destek olacağımız Bayraklı sözü veriyoruz”

EĞİTİM BAYRAKLI’NIN KANAYAN YARASI! 24 MAHALLEDE KREŞ AÇACAĞIZ
“Eğitim meselesi…Başlı başına bir dert ve bu kanayan bir yara. İlçeler arasında en sıkıntılı ilçe Bayraklı…İlçede yaşayan erkeklerin yüzde 13.5’i okur yazar değil. Yüzde 28.6’sı kadınlarımızın ilköğretim mezunu. Eğitimci olarak bu tablodan rahatsız oluyorum, bunun çözümü için elimizden geleni yapacağız. Eğitim çağındaki tüm çocuklara sahip çıkacağız. Fırsat eşitliği için elimizden geleni yapacağız. Her mahalleye kreş açacağız. Çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacağız. Annelerin de sosyal hayata entegre edeceğiz. Standartları özel okulların üstünde olan, aklınıza gelecek en iyi kalitede kreşleri 2 yıl içerisinde 24 mahallemize kazandıracağız. Eğitim ihtiyaçları karşılanmadığı için okula gitmeyen çocuğumuzun vebalini boynumuzda hissedeceğiz. Bu olursa oturduğumuz koltuk bize haram olsun”

SAĞLIK PROJELERİNİ DAHA DA GELİYŞTİRECEĞİZ
“Sağlık sorunu…Geçmiş dönemde belediyemizin bu anlamda pozitif, toplumda karşılığı olan çalışmaları var. Bunları biraz daha çeşitlendireceğiz. Çevre sorunlarına sağlık sorunu kapsamında bakacağız. Evde bakım ve ambulansla ilgili sıkıntıları da çözeceğiz. Derde derman olana belediyeciliği vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız”

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ VATANDAŞLA KONUŞUP ONAYLARINI ALACAĞIZ
“Kentsel dönüşüm…Bayraklı’da 4-5 mahallemizin dışında bütün kentin ihtiyaç duyduğu asıl proje kentsel dönüşüm. Çünkü bu mikro sorunlarından birçoğunda yol, elektrik, yeşil alan, park sorunu var. Bunların iyileştirilmesi başka bir mesele, köklü bir çözüme kavuşturulması ancak kentsel dönüşümle olur. Yerinde kentsel dönüşüm yapmak gerekir. Vatandaşın ihtiyacına cevap veren anlayışla bu meseleyi halletmeliyiz. İnsanlara yeni yükler getirmeyecek şekilde kentsel dönüşüm formülünü üretip vatandaşa sunmalıyız. Projenin taslağını vatandaşlarla tartıştıktan sonra olgunlaştırıp öyle yürürlüğe koymalıyız. Arkamızda Büyükşehir Belediyesi var. Orada da Tunç Soyer gibi bir başkanımız var”

HİZMETİN AZ GİTTİĞİ YERLERDE HİZMETİ ARTIRACAĞIZ!
‘Artık hizmeti farklı alanlara kaydıracağız. Hizmetin az gittiği bölgede hizmeti artıracağız. Tunç Başkan’ın bizimle hemfikir olması bizi bir kat daha heyecanlandırıyor. Çevreyi görmemezlikten gelerek marka bir kentten söz etmek mümkün olmaz. Belediyemizin sosyal tesislerinde yenilebilir enerji kullanmak ilk hedefimiz. Bunu yaparken sürdürülebilir ekonominin alt yapısını kuracağız. Doğa dostu yaklaşımız belediye hizmetlerinde hayat bulacak. Her mahallede alt yapıyla ilgili farklı sorunlar var. Akıllı kavşaklar, cadde düzenlemeleri yapacağız. Bir kenti tanınabilmesi, katma değer üretebilmesi için, kentin kimliğinin ve marka değerinin olması gerekir. Bayraklı’yı İzmir’in, Türkiye’nin bildiği bir Bayraklı hayal ediyoruz”

VİZYON PROJEM…
“Atatürk’ün çocuklarımıza ve gençlere armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramları. Ulu Önderimiz mirasın yararlanarak, milli bayramlarımızı diri tutmak istiyoruz. Vefa borcumuzu ödemek. Atamızı ve cumhuriyet değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için proje oluşturduk. Bayraklı’yı dünya çocuklarının geleceği bir merkez yapacağız. Bu projeyle amacımız dünyanın 4 bir tarafındaki çocukları Bayraklı’ya toplamak. Çocuk ve gençlik parlamentosunu oluşturmak. Çocuk ve gençlerin gidebileceği hastaneler kurabilmek. Bilim ve teknoloji kampüsleri oluşturabilme. Spor kompleksleri ile bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Gelen misafirleri konakla işini Bayraklı’da çözelim istiyoruz.  Bayraklı’da çok sayıda amötür kulübümüz var. Uluslararası standartlarda spor merkezi yapmayı hedefliyoruz. Gençlik ve çocuklarla ilgili olimpiyatların burada yapılmasını istiyoruz. Vizyon projemiz. Büyükşehir Belediyesi’nin ön gördüğü şekilde gençleri ve çocukları öne alan alt yapıdan üst yapıya kadar…Bu proje İzmir’in, Bayraklı’nın, tanınırlığını artıracak ülkemizin tanınmasına katkı sağlayacak”

HİZMET HERKESE EŞİT GİDECEK!
“Kent projeleri…Eşitlikten haktan, hukuktan bahsettim. Hizmet toplumun bütün kesimlerine eşit gitmesini sağlayacağız. Kent envanteri projesi bize bu anlamda bize katkı sağlayacak. Bu proje ile tüm sokakları, binaları ne varsa kayıt altına alacağız. Hane halkının gelirini, engelli olup olmadığını, bakıma muhtaç, eğitim çağındaki çocukları kayıt altına alacağız. Kimseye iş sözü vermedim. Kent envanteri bizim birinci kılavuzumuz olacak. Bayraklı İzmir’in en güzel ilçelerinden bir tanesi. Sorunları çözülebilir noktada. Gelir adaletsizliğini en fazla olduğu ilçelerden bir tanesi. Açlık sınırının altında binlerce kişi yaşıyor. Bu arkadaşlarımı kırmadan dökmeden yardımlarımızı daha nitelikli ulaştıracağız. Dayanışma kartını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kentin sorunlarını çözerken, ihtiyacımız olan tek şey bilim. Onun bize söyledikleri. Sadece Belediye bütçesi ile kentin sorunlarını çözmek çok da mümkün değil.  O yüzden arge ve proje bürosuyla, kadın girişimcileri artıracak, yoksulluğu çözüm üretecek. Spor ve sanat için üretecek bir büromuz olacak”

ÜCRETSİZ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇACAĞIZ
“Bütün eleştirilere, olumlara pozitif yanıt vereceğiz. Temel amacımız şu; nitelikli iş gücü oluşturabilmek. Bunun için de mesleki eğitimi özendirmek dışında yapacağımız önemli şey eğitim merkezlerimizde vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde vereceğiz. Bunun bir örneğini Çiğli belediyesinde hayata geçirdik. Tüm birleşenlere bunu ete kemiğe büründüreceğiz. Toplum için değer arz eden kültürel yaşantımızda mihenk taşı değerlerimizi unutmamak gerekiyor. Kazım Koyuncu kültür ve sanat merkezi projesini hayata geçireceğiz. Bu projemizi farklı yerlerde farklı amaçlarla kullanacağız. Üç bölgeye kültür ihtiyacına cevap verecek kompleksler yapacağız”

DEMİRYOLUNUN ALTA ALINMASI VE MEYDAN PROJESİ
“Bayraklı’daki asıl sıkıntı demiryolu. Vatandaşın denize ulaşıma ile ve meydanla ilgili sorun var. Buranın kirlilikten kurtulması için kente meydan kavuşturmak istiyoruz. Nihai hedefimiz ise İBB ve Ulaştırma Bakanlığı ile demiryolunu yer altına almak uzun vadede en önemli projelerimizden bir tanesi. 8 bin yıllık bir tarihimiz var. İzmir’e ismini veren bölgeyiz. Bu tarihsel birikimimizi gün yazına çıkarma zamanı. Turistleri buraya çekmemiz gerekiyor”

ÖZKAN PAZARYERİ PROJESİ
“Özkanlar pazaryeri…Pazarcı esnafına destek olmak lazım. Vatandaş ucuz ürünü satın almak istiyor. Vatandaşa da destek olmak lazım. Geciken projeyi hazırladık. Önümüzdeki hafta mahalledeki toplantıda yerini de açıklayacağız. Klasik bir pazar yeri yapmayacağız. Bütün pazar yerlerinin altını otopark yapacağız. Üstü Pazar yeri olacak. Bir üst katına eğitim merkezi olarak tasarlayacağız. Kreş olacak.  Yakınlarına taziye evi ve olacak”

HEDEF EN AZ YÜZDE 60!
“Çıktığımız bu yol doğru bir yol. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Vatandaşlarımızla el ele kol kola yürüyoruz. Siyasi düşüncesi, kimliği inancı ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızla el ele kol kola yürüyoruz. Farklı siyasi partilerden CHP’ye verilen destek bizi gururlandırıyor. AK Parti’den, MHP’den partimize ve bize olan teveccüh bizi onurlandırıyor. 7/24 çalışma sözü veriyoruz. Hedefimiz Bayraklı’da en az yüzde 60 oy almak”

İŞTE O PROJELER
BAYRAKLI İÇİN CHP ADAYI SAYIN SERDAR SANDAL’IN HAZIRLADIĞI PROJELER ŞÖYLE:

MAKRO PROJELER:
İşsizlik ve yoksulluk, kentsel dönüşüm, çevre alt yapı, sağlık, eğitim ve kent kimliği gibi makro sorunlara yönelik çözümleri içeriyor. Tek bir yurttaşın dahi yatağa aç girmediği, işsizliğe karşı mesleki eğitimlerin hayata geçirildiği, tüm çocuklara eğitimde fırsat eşitliğinin tanındığı, özellikle yaşlı ve engellilere yönelik sağlık hizmetlerinin çeşitlendirildiği, 310 hektarlık alanda kentsel dönüşümün hayata geçirildiği, çevresel anlamda doğa dostu çözümlerin sunulduğu ve alt yapı sorununun kalmadığı bir Bayraklı için yola çıktık.

DİĞER KENT PROJELERİ:
1-KENT ENVANTERİ PROJESİ

Bayraklı’nın sokak sokak, ev ev röntgenini çekeceğiz. Bütün mahalleleri ve sokakları fiziki, beşeri ve coğrafi olarak tanımlayacağız. Her binanın ısınma, bina güvenliği, depreme dayanıklılığı, sokağın ve mahallenin altyapısını kayıt altına alacağız. Bayraklı’nın yoksulluk sorununa çözümümüz “Dayanışma Kart” olacak. Bayraklı’nın kültür ve tarihi mirasını kayıt altına alarak koruyacağız. Bayraklı’nın zengin mazisine sahip çıkacağız.

2-AZİZ SANCAR ARGE VE PROJE GELİŞTİRME MERKEZİ
Uluslararası fonlar Bayraklı’ya proje olup akacak. Yurt dışı hibe fonlarını Bayraklı ile buluşturacak ve ilçemize kaynak yaratacağız. Yaşam boyu eğitim, kadın girişimciliği, iş geliştirme, gençler için start-up projeleri ve kuluçka merkezi, yoksulluğa çözüm çalışmaları, e-belediyecilik, spor, sanat ve çevre konularında bu merkezimizle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bayraklı Belediyesi’nin tüm hizmetleri vatandaşın cebinde olacak. “Yerel İşletmeler Ağı” ile Bayraklı’da üretim, bilgi alışverişi ve dayanışmanın altyapısını kuracağız.

3-YUNUS EMRE DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA PROJESİ
“Bayraklı Paylaşıyor” gönüllülük hareketi oluşturarak Bayraklı’da büyük bir dayanışma ağı kuracağız. İhtiyacı olan bütün okulların bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğiz. Bütün camilerin bakımlarını gerçekleştireceğiz. Her mahalleye düğün salonu açacağız. Cenaze hizmetleriyle vatandaşların zor günlerinde yanında olacağız. Her mahalleye taziye evi kuracağız. Hasta, yaşlı, hamile ve engelli yurttaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini evlerine getireceğiz. Gıda Bankası kuracağız.

4-HASAN ALİ YÜCEL MESLEK VE BECERİ EDİNDİRME KURSLARI
Bayraklı’nın istihdam ve genç işsizlik yarasına merhem olacağız. Açacağımız kurslarda gençlerin, ev kadınlarının, engelli vatandaşların, işini kaybetmiş yurttaşların istihdam sorununu çözen eğitimler vereceğiz. Üniversiteler, Ticaret odaları, Esnaf ve Sanatkar Odaları, Milli Eğitim Müdürlükleri, Halk Eğitim Merkezleri, Meslek Odaları ve Organize Sanayi Bölgeleri yönetimleriyle iş ve güç birliği yapacağız. Kadın kooperatifleri kuracağız ve kadınlarımızın üretimlerini kazanca dönüştüreceğiz. Ev kadınlarına mikro krediler vereceğiz, atölye ve tezgahlarla üretim hayatına katılmalarını sağlayacağız. Kadınlarımızı ekonomi başta olmak üzere bütün toplumsal alanlarda aktif bir biçimde destekleyeceğiz.

5-KAZIM KOYUNCU KÜLTÜR SANAT MERKEZİ
Bayraklı halkı sanat ve kültürle yaşayacak. Bu merkezde konferans salonu, kütüphane, multimedya salonu, sanat atölyeleri, sergi salonları, cafe, restoran ve diğer faydalar tüm Bayraklı’nın hizmetinde olacak. Bayraklı halkı kültür sanat etkinliklerine kolay ve sorunsuz bir şekilde ulaşacak. Bayraklı halkıyla Bayraklı Kent Oyuncuları Tiyatro Topluluğu ve Bayraklı Halk Orkestrası kuracağız. Bayraklı’da kültür ve sanata ulaşamayan hiçbir mahalle kalmayacak.

6-EKREM AKURGAL KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Bayraklı, İzmir’in cazibe merkezi olacak, hepimizin yaşam standartları yükselecek. 60 hektarlık bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi alanını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışarak 310 hektarlık boyuta çıkaracağız. Planlı ve Bayraklı’nın yapısına uygun projelerle kentimize değer katacağız. Yerinde kentsel dönüşüme katılmayan vatandaşlarımıza Bayraklı Belediyesi olarak daha sonraki etaplarda yapımı planlanan konutlarla alternatif üreteceğiz. Belediye olarak her mahallede Kentsel Dönüşüm Ofisleri açacak ve sağlıklı dönüşüm için vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Bayraklı’da belediye halktan yana olacak. Kentsel dönüşüm konusunda halkımızı, kamuoyunu, STK’ları dinleyerek, diyalogla hareket edeceğiz. Halka rağmen değil katılımcı demokrasi ve uzlaşma kültürüyle herkesin kazançlı çıkacağı çözümler yaratacağız. Kentsel dönüşüm sürecinin herhangi bir noktasında vatandaşı mağdur etmeyeceğiz.

7-BAYRAKLI DERE ISLAHI – CAZİBE MERKEZİ
İzmir kent merkezinde yepyeni bir mesire yeri yaratacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Salhane bölgesindeki dereleri ıslah edeceğiz. Bornova ve Laka dereleri, Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi olacak. Bayraklı’yı ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarına kavuşturacağız. Bayraklı Dere Cazibe Merkezi’nde kurulacak işletmelerle Bayraklı ekonomisi canlanacak ve yurttaşlara kazanç kapısı olacak. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan denize kadar olan bölge Mavi ile Yeşil’in kucaklaştığı bir Cazibe merkezine dönüşecek.

8-HOMEROS MEYDAN PROJESİ
Bayraklı’yı denizle bütünleştireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile işbirliği yapacağız. Homeros Meydan Projesi ile yollar, meydanlar, parklar, oyun ve spor alanları, yaya bölgeleri, pazar yerleri ile Bayraklı’nın çehresini değiştireceğiz. Bayraklı, ekonomisi, sosyal imkanları ve yaşam kalitesiyle çağ atlayacak.

9-SMYRNA ÇEVRE DÜZENİ VE MÜZE PROJESİ
İzmir’in doğum yeri, Smyrna Meydanı’nda yaşayacak. Smyrna Höyüğü’nü, Bayraklı kent kimliğinin önemli merkezlerinden biri yapacağız. Yarım kalan kazı çalışmalarının tamamlanması için destek olacağız. Smyrna Meydanı’nın araç trafiğini yer altına alıp kent kimliğine uygun, modern bir yaşam alanı yaratacağız. Bu projenin yapımı süresince ulaşacağımız tarihi eserleri, meydanda yapacağımız bir müzede sergileyerek yeni bir turistik değer yaratacağız.

10-HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI VE SPOR ALANI
Çocuk ve gençler sağlıklı ortamlarda sosyalleşebilecek. Her mahallede çocuk parkı, sosyal tesis alanları ve yüzme havuzu için uygun bölgeler tespit edeceğiz. Yeni yapılacak çocuk parkı, sosyal tesis alanlarını kamera sistemiyle izleyeceğiz. Çocuk ve gençler güvende olacak, ailelerin içi rahat edecek.

11-CADDE VE KAVŞAK DÜZENLEMELERİ
Bayraklı’nın kent silüetini güzelleştireceğiz. Cadde ve kavşak düzenlemelerinde vatandaşları görsel, psikolojik, fiziksel ve siyasal olarak yoran ögeler yerine kent siluetini güzelleştiren çalışmalara imza atacağız. Engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitesini yükselten, huzur ve güven ile dışarı çıkabilecekleri düzenlemelere imza atacağız.

12-24 MAHALLEYE 24 KREŞ PROJESİ
Bayraklı’da tüm çocuklarımız kreşe gidecek. Çocuklarımız kendi oturduğu mahallesinde kreşe gitme imkanına sahip olacak. 24 mahallede açılacak kreşlerde çocuklar yürüme mesafesinde okullarına ulaşabilecekler.

13-ÖZKANLAR PAZARYERİ PROJESİ
Özkanlar pazaryeri sorununu çözeceğiz. Özkanlar pazaryerini yeni alanı ve binasında vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bayraklı halkının hizmetine sunacağımız pazaryerinde bodrum katı otopark, zemin ve birinci kat pazaryerine ayrılacak. İkinci katta eğitim ve gençlik merkezi, Üçüncü katta konferans salonu ve kreş inşa edilecek.