GÜNDEME BAKIŞ- CHP Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Gündeme Bakış TV’de gazeteci Onur Çakır’ın sorularını yanıtladı.

‘ÖRGÜTÜN EMRİNDEYİM’ DEDİM
Adaylığının geç açıklanmasıyla ilgili konuşan Sandal, “Biz siyasetin içerisindeyiz. Bu süreçleri defalarca yaşadık. Gelinen süreç çok geç bir süreç değil. Geçen dönemde 9 Şubat’ta açıklandı. Biz bütün çalışmalarımızı lojistiğimizi tamamladık. Pazartesi gününden itibaren sokakta ve alanda çalışmalarımıza başlayacağız. 1992’den beri Bayraklı’da yaşıyorum. Çiğli Belediyesi’nin hayata geçirdiği bir sosyal bir projede çalıştım. Seçimlerde görevimden istifa edip, Bayraklı’da aday adayı oldum. Ben siyasette hiç kopmadım. Üniversite döneminde, sendikalarda vakıflarda çalıştım. Hep aktiftim. Ben örgüte emek vermiş, partiliyim. 2014 aday adayıydım. Bu seçimlerde aday gösterilmedim ama 3 gün kırgın kaldım. Üçüncü gün ilçe başkanımıza aradım, ‘örgütün emrindeyim’ dedim. Partililer de bizi bu kimliğimizle bilir” dedi.

BAYRAKLI’YI DÜNYANIN MARKA KENTİ YAPACAĞIZ
Sandal, “Biz ‘Bayraklı’da yatağa aç giren bir çocuk kalmayacak’ sözünü bir seçim vaadi, sonradan unutulacak bir söylem olarak açıklamadık. Bu meselenin üzerine çok ciddi gideceğiz. Bayraklı’da gelir uçurumunun hat safhada olduğu bir bölge. Gelir entegrasyonunu sağlamak için başlı başına bir değer. Bayraklı’yı İzmir’in, Türkiye’nin değil, dünyanın markA kenti yapacağız. Bu gerçek bir iddia. Dünya çocuklarını ve gençlerini birleştirerek Bayraklı’yı marka haline getireceğiz” diye konuştu. 

BAYRAKLI’NIN SORUNLARI…
Bayraklı’nın sorunlarını anlatan Sandal, “Bayraklı’nın temel sorunlarından bir tanesi, kent kimliğinin olmamasıdır. Bayraklı’nın ilçe olduğu dönemde seçim sonuçları baz alınarak oluşturulan bir ilçe. Bölgeler arasında çok ciddi bir entegrasyon farklılıkları var. Ulaşımda farklı alanlarla ciddi sorunlar var. Öncelikle Bayraklılar olarak gönül rahatlığıyla Bayraklı’lıyız demeliyiz. Bornova ya da Karşıyaka’nın bölgesinden çıkmış olmamız gerekiyor. Şuan Bayraklı bir otel kent görünümünde. Kendi kimliğimizi kazanmalıyız. İşsizlik, yoksulluk, eğitim, alt yapı sorunları var. Bölgelere göre farklı sıkıntılar.  Bunları hep birlikte ortak akılla çözeceğiz. Kentsel dönüşümle ilgili dışarıdan arkadaşlarımızdan da destek alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na sunacağız” dedi.

BAYRAKLI’YA YENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRMAMIZ GEREKİYOR
Sandal konuşmasını söyle sürdürdü:
“Homeros Meydan Projesi diğer projelerle entegre. Bir demir yolu projesi vatandaşın kenti ikiye bölüyor, vatandaşın denize ulaşmasını engelliyor. Kentleri kent yapan meydanlardır. Biz Büyükşehir, TCDD ve ilgili kuruluşlarla görüşerek demir yollarını olabildiğince yerin altından geçirmeye çalışacağız. Böylelikle, kente yeni bir alan oluşturulmuş olacak. Smyrna meydan projesi var. Bu meydan içler acısı… Ne kente ne de o alana yakışıyor. Ayrıca Tüm mahallelere kreş açacağız. Genel Başkanımızın talimatı bu şekilde…”

ŞAKA YAPIYOR OLMALILAR 
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan’ın Gündeme Bakış’a yaptığı açıklamada “Yüzde 51 ve üzeri oy hedefimiz var” açıklamalarına yorumlayan Sandal, “Açıklama bu şekilde verildiyse ciddi bir espri yeteneği var. Şaka yapıyor olmalı… Yüzde 30’un üstüne çıkamazlar. Biz hedef olarak minimum yüzde 60 olarak belirledik. Ben 3 yıldır Bayraklı’nın esnaflarını, muhtarlarını, derneklerini ziyaret ediyorum. 30 yıllık siyasetçiyim. Girmediğim kahve, dükkan dernek yok. Ben CHP’li arkadaşlarımız kadar, farklı siyasi görüşlerden arkadaşlarımız da ‘size oy vereceğiz’ diyor. Bu da samimiyetimizden kaynaklanıyor olabilir” dedi.

HEDEF 30+1
Sandal CHP’nin İzmir’de Büyükşehir ve 30 ilçeyi kazanacağını iddia ederek, “Geçmiş seçimlerde aktif olarak çalıştım. Şuan İzmir’de 30+1 öngörümüz var. Çok net. 2009 yılında Sayın Rıfat Nalbantoğlu ile çalıştık. Ben bugün seçimi koordine eden siyasal durumunu iyi bilen birisi olarak, herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. O dönem Bayındır’da bir sorun olmuştu, yol kazası olarak görüşüyoruz. Biz bu rüzgarı bu dönem de yakalayacağız” diye konuştu.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYA GELMİYORUZ
Personelin işten çıkarılma kaygısı yaşıyor olmasına değinen Sandal, “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmiyoruz. Bir taraftan açlığı yeneceğiz derken bir taraftan oradaki emekçilerin ekmeğiyle oynamak gibi bir derdimiz yok. Önceki süreçte kimin kime destek olduğu beni çok bağlamıyor. O vebalin altına girmek istemem. Çalışmayan adamın yeni bir işi olur. O da Serdar Sandal!” diye konuştu.