Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Bayındır’da ilçe kongresi heyecanı başladı. CHP İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu divan başkanı seçildi. Divanda Mustafa Moroğlu, Seyfi Ulamış, Dilay Ateş yer aldı. Programa CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Cüneyt Oğuz, Azmi Kumova, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç de katıldı.

BAYINDIR’DA 3 LİSTELİ YARIŞ
İlçede kongre yeterli imzaların toplanmasının ardından seçim 3 liste yapılıyor. Bayındır ilçe eski Başkanı Behzat Aydilek, Zühre Karaoğlan ve Murat Gülbay sandıkta oylanacak.  

ADALETLİ BİR ŞEKİLDE ÖN SEÇİM YAPTIK
Açılış konuşması yapan Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz, “31 Mart seçimlerinde Bayındır’da bir yenilgi aldık. Bundan ders çıkararak bu yolda daha güçlü ilerlemek istiyoruz. 2.5 aydır arkadaşlarımızla adaletli bir şekilde oy ön seçim yaptık. 146 delegemizi seçtik. Gün, birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Gün, el ele, omuz omuza CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Kırgınlıkları geride bırakıp, kişisel itiraz geride bırakmaya davet ediyorum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Her şey çok güzel olacak. Son olarak, partimizin bankamızda hesabında 2 bin TL paramız mevcuttur. Partimizi borçsuz bir şekilde teslim edeceğiz” diye konuştu.

AYDİLEK’İN LİSTESİ
Behzat Aydilek’in asil yönetim kurulu listesinde; Uğur Biriz, Necati Canbazer, Salih Dirik, Bekir Gündoğdu, Mustafa Herpdurgun, Hamit Kırkıcı, Cengiz Kocabıyıkoğlu, Hasan Koparan, Gülay Kuz, Saliha Okkalı, Fatih Pavlaz,(İlçe Başkanı) Mustafa Tanç Yer Aldı. Yedek Listede De; Tezcan Özçelik, Cafer Şilit, Feray Avcı, Hasan Tıraz, Nail Tufan, Fevzi Erçakır, Veli Umutlu, Cemil Karadana, Salih Ovacık, Orhan Cüneyt Ünal, Ali Baykaloğlu, Aydın Gökçen bulunuyor.
İl delegeleri listesinde de; Hüseyin Behzat Aydilek, Süleyman Otuzbir, Hafize Özkır, Oğuz Seryan, Emine Umsu yer aldı.

ZÜHRE KARAOĞLAN LİSTESİ
Zühre Karaoğlan’ın yönetim kurulu asil listesindeki isimler şöyle; Mehmet Uğur Betiner, Harun Cangı, Selda Doğan, Eyüp Danabaş, Macit Genceroğlu, Ayhan İnan, Yaşar Harun Kireçkaya, Emin Mut, Sabri Otuzbir, Tahir Necdet Ödemiş, Alaattin Yörük. Yedek üyeler ise şunlar; Cem Demirbağ, Gülsen Özdemir, Ali Ateş, Halil Mucur, Mehmet Dabansız, Hasan Aktaş, Salih Ovacık, İbrahim Özece, İbrahim Yaman, Mustafa Yaman, Muzaffer Mercanlar, Mustafa Sürer.

İl delegeleri listesinde de; Ersoy Kilis, Bayındır İlçe Eski Başkanı Hasan Dülger, Hüseyin Akbulut, Macit Genceroğlu, Zühre Karaoğlan yer aldı.

MURAT GÜLBAY’IN LİSTESİ
Murat Gülbay’ın yönetim kurulu listesinde; Ahmet Şahin, Ali Şengül, Hakan Karalar, Bahri Uludağ, Onur Aka, Salih Kalaycıoğlu, Semra Aybey, Macit Silleci, Ayhan İnan, Nuri Özfelek, İpek Cavas, Yiğit Aydıner bulunuyor. Yedek listesinde ise şu isimler var; Aytek Özeker, Mustafa Özdavas, Ali Okanlar,Mehmet Tıraşoğlu, Evren Şensoy, İdris Yalçın, Hakan Tanış, Raşit Bayar, Necati Ezgin, Ümit Gözen, Mehmet Bayar, Ahmet Damar.

İl delegeleri listesinde bulunan isimler de şöyle; Murat Gülbay, Hüseyin Tamer Yanık, Muhsin Tirili, Ümit Anbarcı, Kaya Yargı.

BAŞKAN ERİŞ’TEN BİRLİK MESAJI
Kongrede konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İstanbul seçimleri her şeyin havasını değiştirdi. Türkiye’nin her yerinden örgütümüz oraya akın etti. Burada birlik ve beraberlik mesajı verildi. Birbirimizi hiç kırmayacağız, üzmeyeceğiz ve daha fazla yormayacağız. Birbirimizi sarılmayı becerebilen en iyi parti olmalıyız. İstanbul buna iyi bir örnek oldu. İstanbul’da milletvekillerimizle başkanlarımızla bir araya geldik. Orada tek yürek olduk. Başarabiliyormuşuz. Yan yana gelebiliyormuşuz. İstanbul’da bir tane çocuk yürekten, ‘Ekrem Ağabey, her şey çok güzel olacak’ dedi. Bir tane çocuğun yürekten seslenişten sonra seçimin havası değişti. İnanıyorum, bunu Bayındır’da İzmir’de Türkiye’de başaracağız. Birimiz hepimiz için ama hepimiz mutlu bir Türkiye için çalışmak zorundayız” diye konuştu.  

ORTAK AKIL VURGUSU
Yönetimde ortak akılla vurgu yapan Murat Gülbay, “10 yıl önce gençlik kolları bakanlığı yapığım ilçede ilçe başkan adayı olmaya onurunu duyuyorum. Küçük Menderes’in sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu topraklarda büyüdüğümüz için en iyi biz biliriz dedim. Uzun yıllar partide görev aldım. Önce partim dedim, adayı destek verdim. Hiçbir zaman ayrılmadan partim için çalıştım. Ayrışmadan ötekileştirmeden orak akılla yöneteceğimiz bir CHP istiyoruz. Gün küsme günü değil, huzurunuzda söz veriyorum. Kaybedenin olmayacağı bu delege seçimlerinden sizden 2 yıllığına görev için izin istiyorum” diye konuştu.

BANA KÜSENLERİN KAPILARINI KIRAR ELİNİ SIKARIM
Bayındır’da küslüklerin çok fazla olduğunu ve bunları bitireceklerini kaydeden Zühre Karaoğlan, “2 yıldır Bayındır’da aktif siyaset yapıyorum. 25 yıldır Bayındır geliniyim. Bayındır’da 25 yıldır tarafsız gözle bakma fırsatım oldu. Seçimlerde partimizin içerisinde maalesef iç çekişmelerinden dolayı eksik çalışmalar yapıldı. Bayındır’da 5 bin farkın öfkesini gördük. Kapıları tek tek çalıp 5 bin farkın öfkesini dindirdik. Kendilerine ulaşıldığında arkadaşlarımızın bizi kucakladığını gördük. Delegelerimin vicdanına güvenine çok inanıyorum. Geçmişte çok küskünlükler birikmiş. Deve kuşu gibi kafamızı kuma gömüp kendimizi vatandaşlara üsten bakmayacağız. Yeni bir anlayış getireceğiz. Küskünlükler olmayacak. İsteseniz de bana bak küsemezsiniz. Bana küsenlerin kapıları kırar elinizi sıkarım. Bayındır’da CHP’nin halka ulaşması için çalışacağım. Halkla birlikte Bayındır’da yeni bir siyasetle; taraf olmadan, baskın yapmadan, delegeleri kırmadan bir siyaset yapmayacağız. Her ey çok güzel olacak. Evet, biz değerlerimize sahip çıkarsak…” dedi. 

O SÖZLER TANSİYONU YÜKSELTTİ
“Hayatım boyunca hiç yalpalamadım” diyerek konuşmasını sürdüren Aydilek,  “CHP ve türevleri dışında hiçbir partiye yakınlık duymadım. Ne Demirel’in ne Türkeş’in ne Erbakan’ın ne bugünkü faşist zorbalığın temellerini ata Özal’ın yanında olmadım. İkbal amacıyla CHP’ye gelenlerden değilim. Hele hele yerel seçim ya da ilçe kongreleri öncesi ortaya çıkıp sonra ortadan kaybolanlardan hiç değilim” sözleri üzerine bir partili araya girerek ‘Daha önce yaptınız onu başkanım’ dedi.
Aydilek ise ‘Dinlersen öğrenirsin’ yanıtını verdi. Salonda kısa süren bir gerginliğin yaşandı.

PARTİME ZARAR VERİRİM DİYE ADAY OLMADIM
Aydilek, “Doğduğum günden beri Kemalistim, doğduğum günden beri devrimciyim. Amacım Bayındır’ın belediye başkanlığına adaylık başvurusunda bulunmaktı. İstifamın ardından değişik kademelerde görüşmeler yaptım, bunların sonunda mevcut belediye başkanımızın bir kez daha aday gösterileceğini öğrendim ve bu noktada bir tercih yapmak zorundaydım. Her şeye rağmen adaylık başvurusunda bulunsaydım, yeni bölünmelere yol açacak ve sonunda mevcut belediye başkanımız aday gösterileceği için bu süreçte partime zarar vermiş olacaktım. O nedenle adaylık başvurusunda bulunmadım ve ön plana çıkmamaya özen göstererek partim için çalıştım. Sonunda 31 Mart geldi çattı, sonuç ortada. Hemşerilerimiz 31 Mart’ta partinin öz evlatlarına sahip çıkmak ve liyakata önem vermekle ilgili çok önemli bir mesaj verdi. Şimdi bu mesajı iyi ve doğru değerlendirmek, yapılan hataları onarma, yaraları sarma ve kucaklama zamanı. Bu yüzden arkadaşlarımızla göreve talip olduk.”