GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de Balçova adayının kimin olacağı merak konusu oldu. YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre partinin adayının yarın saat 17.00’a kadar ilgili kurullara bildirmesi gerekiyor. 2004’ten bu yana Balçova Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Ali Çalkaya’nın koltuğu için çok sayıda kişinin ismi geçiyor.

EŞİNİ ÖNERECEK İDDİASI
Dün gece kulislere Çalkaya’nın adaylık için eşi Fatma Çalkaya’yı önereceği bilgisi düştü. Eğer bu parti kurullarında kabul edilmezse Çalkaya’nın Mehmet Emin Keleş’i ya da eski il yöneticisi Mehriye Gül Keleş’i önerebileceği belirtiliyor.

KOCAOĞLU DEVREDE!
Aday belirleme süreci dışında kalan ve hiçbir ilçe için isim önermeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adaylık için İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Banu Gençkan ismi için İl Başkanı Yücel üzerinden girişimde bulunduğu bildirildi. Adı bir süre Büyükşehir için geçen, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Sedef Gidener’in ismi de partililer tarafından dillendiriliyor. Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi adayı Nilay Kökkılınç’ın ismi de kulislerde konuşulan isimlerden…Narlıdere Belediye Başkan aday adayı olan Ezgi Deniz Urunga’nın ismi de dün geceden itibaren adaylık için geçmeye başladığı kaydedildi. 

SOYER KİMİ İSTİYOR?
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in ise, son genel seçimlerde milletvekili adayı olan Devrim Barış Çelik ismine sıcak baktığı öğrenildi.

2004’TEKİ SARIŞIN OLAYI!
2004 yerel seçimleri öncesi Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) SHP’nin Konak Belediye Başkan adayı Ahmet Sarışın'ın adaylığını redetmesinin ardından SHP, Konak Belediye Başkanlığı için Ahmet Sarışın'ın eşi Müesser Sarışın'ı aday göstermişti.