Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdürürken, 105 belediye başkan adayını açıkladı. Ege Bölgesi’nden ise 18 ilçe belediye başkan aday adayı yer aldı. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ile CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Gündeme Bakış’a belirlenen adayların ve yerel seçimlerin analizini yaptı.

AYDIN’DA CHP MEŞALESİNİ YAKMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ 
Aydın’da yeniden CHP bayrağını dalgalandıracaklarını ifade eden Çankır, “2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Aydın'da yine, yeniden iktidar meşalesini yakmak için yola çıkıyoruz. Parti Meclisi toplantımızdaki alınan kararla; il ve ilçe örgütlerimiz olarak genel merkezimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız (Özlem Çerçioğlu) ve yönetimlerimiz olarak mutabık kaldığımız 5 ilçemizde belediye başkan adaylarımızı belirledik. Başarılı çalışmalarıyla milletimizin hizmetindeki Belediye Başkanlarımızı kutluyor, hep birlikte geleceğin Aydın'ını inşa edeceğimiz bu yolda başarılar diliyorum. İnanıyorum her bir adayımız seçim bölgesinde muvaffak olacak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını daha güçlü dalgalandıracağız”  diye konuştu.

TOPUKLU EFE’NİN YANINDAYIZ 
Önümüzdeki yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yeniden aday olduğunu kendisinin yanında olduklarını belirten Çankır, “2017 Mart ayında büyükşehir belediye başkanı olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Özlem Çerçioğlu olarak açıklanmıştı. Biz de CHP Aydın örgütleri olarak başarılı büyükşehir belediye başkanımız Topuklu Efe’nin yanındayız” dedi.

2 İLÇEYİ ÇOK RAHAT KAZANCAK GÜÇTEYİZ 
CHP Manisa’da adayları belirlenen Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerini kazanacak güçte olduklarını belirten CHP Manisa İl Başkanı Balaban ise, “2 Adayımız beli oldu. Seçim çalışmalarımız devam ediyor. Aday fazlalığının olduğu ilçelerde ön seçim yapacağız. Büyükşehir adaylığı için merkezle yapacağımızı değerlendirme sonrası kararımızı vereceğiz. Manisa’da CHP her zaman en büyük alternatiftir. 24 Haziran seçimlerinde de CHP Manisa’da ikinci parti olarak çıkmıştır. Açıklanan 2 ilçede CHP çok rahat kazanacak güçtedir” diye konuştu.