Bilgi, beceri ve yetkinlik odaklı eğitim yerine diploma odaklı eğitim zihniyetiyle eğitim ve istihdam arasındaki bağın kurulamadığını vurgulayan Umdular diplomalı işsizlerin her geçen gün büyüdüğünün altını çizdi.



İNSAN KAYNAKLARI BAKANLIĞI KURULACAK
Umdular sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 15-24 yaş arasında yaklaşık 13 milyon genç bulunmakta. Ne yazık ki her 4 gençten 1’i işsiz. Bu vahim koşullarda eğitim ve istihdam arasında işgücü ihtiyaç analizlerine dayalı acil eylem planı oluşturmak gerekli.

Biz CHP iktidarında parasız ve nitelikli eğitim, istihdam, öğrenci ve öğretmen odaklı eğitim ilkesini hayata geçireceğiz. Eğitimi tüm bileşenleri zarar görmeden, yeniden tasarlayacağız. Bunun için İnsan Kaynakları Bakanlığı kuracağız. Eğitime daha fazla kaynak ayıracağız. Okulların altyapısını güçlendirecek ve donanımlarını geliştireceğiz. İş garantili mesleki-teknik eğitimi hedefleyeceğiz. Teknoloji liseleri açacağız.

Yüksek öğrenimde kurumsal ve demokratik reform yaparak üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliğini güvence altına alacağız. Öğretmenlerimiz kalkınmanın ve demokrasinin güvencesidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracağız. 1 yıl içinde 180 bin öğretmene kadro vereceğiz.

21.yüzyılın çağdaş, demokratik, üretim ve istihdam sağlayacak eğitim modelini CHP kuracaktır. Çünkü ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Gençler 24 Haziran’da sandıkta oylarıyla aydınlık geleceğimizi inşa edecektir. Onların OY BİRLİĞİYLE TAMAM dediğini görmekten ayrıca mutlu oluyorum”