GÜNDEME BAKIŞ – Çeşme Belediyesi, ALATAŞ şirketinin tamamının kamuya ait olması için düğmeye bastı. Şirketin; yüzde 86’sı Çeşme Belediyesi’ne, yüzde 14’lük kısmı ise aralarında Çeşme eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 7 kişiye ait. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, 7 kişideki yüzde 14’lük hisseyi almak için belediye meclisinden yetki aldı.

DAHA HIZLI KARAR ALMAK İÇİN
Başkan Oran, daha hızlı karar almak adına şirketin tamamının belediyeye ait olması gerektiğini savunarak, “Yüzde 14 hisseye sahip 7 kişinin hisselerinin satın alınması ile ilgili meclisten yetki aldık. Bu şirketi hizmet amacıyla harekete geçireceğiz. Diğer hisseleri de belediye olarak alıp, daha hızlı kararlar alabilmemiz gerekiyor” dedi. Oran, hisseleri rayiç bedel üzerinden satın almak istediklerini söyledi. Öte yandan Başkan Oran, sermaye artırımı için meclisten yetki aldı.

HİSSESİNİ VERECEK Mİ?
Şimdi gözler Çeşme eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ta…Dalgıç’ın ve kardeşinin hisselerini belediye verip vermeyeceği merak konusu.