GÜNDEME BAKIŞ – Dün akşam saatlerinde İzmir’deki bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella çalındı. Bunu yapan kişi yada kişilerin telsiz sistemi aracılığıyla bunu gerçekleştirdikleri bildirildi. Olay, kısa sürede tepkileri de beraberinde getirdi. AK Parti ve CHP’li isimlerden açıklamalar arka arkaya geldi. Konu, sosyal medyanın bir numaralı maddesi oldu.

CHP’Lİ ÖZDEMİR’İN PAYLAŞIMI TARTIŞMAYI ALEVLENDİRDİ
CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar tartışmanın daha da alevlenmesine neden oldu. Birçok aK Parti ve MHP’li siyasetçi Özdemir’in paylaşımını göstererek CHP’ye tepki gösterdi. Hedefteki CHP’li Özdemir’den açıklama geldi.

‘YAPMADIĞIM BİR ŞEY İÇİN YİNE DE ÖZÜR DİLERİM’
Özdemir, “İzmir’de bazı camilerde Çav Bella çalındığını basından öğrendikten sonra, buna dikkat çekmek amacıyla başkaları tarafından çekilmiş olan videoları sosyal medyadan paylaşıp müftülüğün bu konuda ne yaptığını sormam üzerine hakkımda bir linç kampanyası başlatıldı. Dini değerlerimize herhangi bir saygısızlık yapma kastım bu zamana kadar olmadı, bu zamandan sonra da inancım gereğim olamaz. Paylaşımımda dini değerler üzerine olumsuz bir düşünce veya ima yoktur. Bu şekilde yaratılmaya çalışılan bir algı vardır. Bu algı operasyonu neticesinde incinen vatandaşlarımız varsa yapmadığım bir şey için yine de özür dilerim” diye konuştu.

BİLE BİLE YALAN SÖYLEMEK MANİDAR
Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün birbirine düşüp ipliği pazara çıkan, gündem değiştirmek için saldırıya geçen aktroller bana kutsal değerleri öğretemez. Şuanda görevim olmadığı halde her zamanki gibi Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırı kampanyasına başladılar. İl Başkan Yardımcılığı görevim önceki dönemlerdedir. Bunu bile bile yalan söylemek manidardır. Asın ayıbın faillerinin bulunması için yetkilileri göreve davet ediyorum, konunu da takipçisi olacağımın da altını çizmek istiyorum”