GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın, Urla Bademler Çamlı-Ulamış bölgesindeki 200 dönümlük arazisinin tamamı için istediği konut imarı İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar komisyonuna takıldı.

TİCARİ FAALİYET YAPILAMAYACAĞI İÇİN…
Demirtaş, 1/5000 ölçekli Nazım İmar planlarında “ticaret ve konut” imarlı arazisi için 2017’de Büyükşehir’in kapısını çalmıştı. Demirtaş, normal koşullarda kamusal alana terkleri yapıldıktan sonra yaklaşık üç yüz adet villa yapabildiği, bir o kadar da ticari alan kazanabileceği arazi için plan notu değişikliği istemişti. Demirtaş, belediyeden arazinin olduğu Bademler bölgesinde ticari faaliyet yapılamayacağı gerekçesiyle 200 dönümlük arazinin tamamına konut hakkı talep etmişti. İlgili önerge, 2017’nin Ağustos ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilmişti. 

MİMARLAR ODASI DAVA AÇMIŞTI
İzmir Mimarlar Odası’nın 2018’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla Bademler Mahallesini de kapsayan alanda yaptığı nazım imar planı değişikliğine yönelik açtığı davada yargı, planın iptaline kararı vermişti.

SUNUM YAPTI!
Aradan geçen bir yıllık sürecin ardından konu yeniden Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine geldi. İZTO eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın geçtiğimiz hafta İmar Komisyonunda görüşülen konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdiği ve yeni bir planlama önerdiği öğrenildi. Ancak, Demirtaş’ın 200 dönümlük arazinin tamamını konut imarına dönüştürülme talebi İmar Komisyonu’nda ret yedi. Arazinin bir bölümü “ticarethane” notuyla planlarda yer aldı.

Bu akşam Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek konuyla ilgili CHP ve AK Parti grubunun nasıl hareket edeceği merak konusu…