GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kadrosunda yapacağı değişiklikle ilgili çalışmasını dün (pazar) tamamladı. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Soyer şirketlerde önemli bir değişime gitti.

KAYA VE ERSEN MÜDÜR OLDU!
CHP’den Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olan Heval Savaş Kaya İZBETON, CHP’den Tire Belediye Başkan aday adayı olan Burak Alp Ersen ise İZELMAN Genel Müdürü oldu. Bu iki ismin yerlerinin son dakika değiştiği ve atamanın son şeklinin bu şekilde olduğu öğrenildi. Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak olarak belirlendi. Başak ayrıca bazı şirketleri koordine edecek.

İZFAŞ’A SODEM’DEN TRANSFER
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Avukatı Canan Karaosmanoğlu İZFAŞ’ın yeni genel müdürü oldu. 2016’da evlenen Karaosmanoğlu’nun nikahını Soyer kıymış, şahitliğini ise eski Başkan Aziz Kocaoğlu yapmıştı.

CANBEK İZSU’YA GEÇTİ
İZSU Genel Müdürü, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi Figen Selvitopu emekliliğini istedi. Selvitopu’nun yerine ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek atandı. Canbek’in 6 ay sonra emekliliğe ayrılacağı bildirildi. Öte yandan Selvitopu’nun izne ayrıldığı bildirildi.

Soyer’in genel sekreter yardımcılarında “şimdilik” bir değişikliğe gitmediği kaydedildi. Soyer Konak’tan transfer ettiği Eser Atak’ı genel sekreter yardımcısı olarak atadı.

KALANLAR

İZENERJİ, İZDENİZ, İZMİR METRO A.Ş, Grnad Plaza Genel Müdürleri ise görevlerine devam edecek. Şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin önemli bir bölümünün değiştiği öğrenildi.