GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işini “iyi yapan” personel ödüllendirilecek. Tüm daire başkanlıklarına, İZELMAN ve İZENERJİ Şirketlerine gönderilen yazıda, performansı göze çarpan isimlerin insan kaynaklarına bildirilmesi istendi. Belirlenecek isimler konuyla ilgili kurulacak komisyonda değerlendirilecek ve personele maaş ödülü verilecek.

657 SAYILI KANUNUN 122. MADDESİNDE NE DİYOR?
“Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilen memurlara, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından başarı belgesi verilebilir. Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir.
Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru  aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödülverilebilir”