GÜNDEME BAKIŞ – 8 Nisan’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tunç Soyer, belediye kadrosunda büyük bir değişikliğin altına imza atmak için uzun süredir isimler üzerinde çalışıyordu. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre, Soyer çalışmasını tamamladı. 40 sayfalık görevden alma/atama listesi hazırlandı.

SEZER VEDA ETTİ!
İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, dün (pazartesi) çalışanlara veda ederek görevinden ayrıldığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANI İZMİR’E TRANSFER OLDU
Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan’ı transfer etti. Ceylan, danışman sıfatıyla belediyede “resmen” görev alacak. Ceylan ayrıca bir şirkette yönetim kurulu üyesi olacak. 

İZELMAN’A KAYA
İZELMAN Genel Müdürlüğü’ne, CHP’den Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olan Heval Savaş Kaya’nın atanacağı öğrenilirken, CHP Konak Eski İlçe Başkanı Şakir Başak’ın ÜNİBEL ya da Ege Şehir Planlama Şirketinin başına geçeceği bildirildi.

GRAND PLAZA VE İZULAŞ KALACAK
Grand Plaza Genel Müdürü Hasan İlkat, İZULAŞ Genel Müdürü Arda Şekercioğlu görevlerine devam edeceği kaydedildi.

ESHOT VE İZSU’YA İÇERDEN ATAMA
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi, İZSU Genel Müdürü Figen Selvitopu ile ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’in yerlerine “içeriden” yeni isimler atanacağı kaydedildi. Selvitopu ve Canbek’in emekliye ayrılma taleplerini Soyer’e ilettikleri öğrenildi.

ŞİRKET YÖNETİMLERİNİN TAMAMI DEĞİŞECEK
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre, Büyükşehir’e bağlı şirketlerin yönetimlerinin tamamının değişecek. Bazı şirket müdürleri göreve devam etse de yönetimleri yenilenecek.

İZBETON VE İZFAŞ’A YENİ İSİMLER
Öte yandan belediyenin iki önemli şirketi İZBETON ve İZFAŞ’a atanacak isimlerin Soyer tarafından kimseyle paylaşılmadığı bildirildi.

YEREL YÖNETİM BİRİMLERİNDE DEĞİŞİM
Soyer; Ödemiş, Foça gibi farklı ilçelerdeki yerel yönetim birimlerindeki başındaki bazı isimleri değiştirecek. Buradaki değişimin şimdilik ufak çaplı olacağı öğrenildi.