GÜNDEME BAKIŞ – CHP Buca’da küçük çaplı “isim” krizi yaşandı. CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir’in örgütle buluşması sırasında yaptığı konuşmada eski başkanlara teşekkür etti ancak 2009-2014 yılları arasında Buca Belediye başkanlığı görevini yapan CHP’li Ercan Tatı’dan bahsetmedi.

SOSYAL MEDYADAN SİTEM ETTİ
Tatı, Akdağa’a hitaben sosyal medya hesabından, “Öyle böyle bir aday belirleme süreci geçirdik ve adayımız Suat Nezir'dir. Bu aday belirleme sürecinin neresindeydiniz bilmiyorum, bilmiyorum derken, ilçe başkanı mıydınız yoksa aday adayımı? Bunu benim gibi pek çok arkadaşımızda bilmiyordur. Ancak konum bu değil. Adayımız beni telefon ile aradı ve ona da başarılar dileyerek bu seçimin alınması gerektiğini ve 2009 da başlayan CHP iktidarının devam edeceğini ancak yapılacak açıklamada bulunamayacağımı anlattım. Neticede dün gece itibarı ile Buca'ya döndüm ve yaptığınız konuşmaları sanal ortamdan dinledim. Başta geçmişte CHP kimliği ile seçim kazanıp görev yapan tüm belediye başkanlarımızı sayarak en sonda mevcut başkanımız sayın levent Piriştina'yı da sayarak onore ettiniz. Kaç yıldır Buca'dasınız bilmiyorum ama biraz araştırsaydınız, ilçemizde 2009/2014 döneminin CHP iktidarı olduğunu öğrenebilirdiniz. Türkiye'nin birleştirici gücü olarak seçim startı veren partimizde ayrışmadan birleşerek ve birleştirerek bu seçimiz kazanılacağına inancım sonsuzdur” diye yazdı.

ÖZÜR DİLEDİ!
Bu sitem dolu sözlerin ardından CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Tatı’dan özür diledi. Akağa, “Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını 15 yıl sonra Buca’mıza astıran ve iktidar yapan Belediye Başkanımız Buca’mızın abisi değerlimiz Sayın Ercan Tatı‘dan dün Kasaplar Meydanı’nda Belediye Başkan adayımız ile halkımızla buluşmamız sırasında ismini o heyecanla dile getiremediğim için tüm kamuoyunun bilgisinde kendisinden özür diliyorum” dedi.