Buca'daki mesaisine ilçedeki tüm kamu birimlerinin toplanacağı, Selçuklu mimarisinde projelendirilen yeni ve modern Hükümet Konağı inşaat alanını inceleyerek başlayan Kaya, burada yetkililerden bilgi aldı. Bölge sakinlerinin talebi üzerine, alanda bulunan Halk Eğitim Merkezi binasının da yıkılacağının ve Hükümet Konağı projesinin içine dahil edileceğinin bilgisini veren Kaya, "Buca'mıza çok modern, ilçenin büyüklüğüne ve gelişimine cevap verebilecek kapasitede bir Hükümet Konağı yapıyoruz. Buradaki alanda Halk Eğitim Merkezi binası da bulunmakta. Bu bina da ekonomik ömrünü tamamlamış vaziyette. Bölgedeki vatandaşlarımızın talebi üzerine yetkililerle görüştük, burasını da yıkıyor ve Hükümet Konağı projesinin içine dahil ediyoruz. Burada bir rekreasyon alanı oluşturacağız ve bölgedeki vatandaşlarımızın kullanımına açık olacak. Halk Eğitim Merkezi'ni de yeni bir binaya taşıyoruz. Buca'mıza hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

SAĞLIK KAMPÜSÜ İNŞAATI BİTİYOR, DİŞ HASTANESİ İHALESİ 15 NİSAN'DA
Buca'daki ikinci durağı Sağlık Kampüsü inşaat alanı olan AK Partili Kaya, burada da yetkililerden bilgi aldı. Toplam 6 bin 500 m2 arsa alanında, 5 bin 300 m2 kapalı alanda yükselen Buca Sağlık Kampüsü'nde, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş  Birimi, AÇSAP, 112 Acil Müdahale Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binası bulunacak. Daha sonra Buca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Diş Hastanesi) proje alanına geçen Kaya, 15 bin 365 m2'lik arsa alanında 11 bin 500 m2 kapalı alana sahip modern bir Diş Hastanesi kurulacağını açıkladı. 70 ünitesi bulanacak Diş Hastanesi'nin Buca ile birlikte çevre ilçelere de hizmet vereceğini ifade eden Kaya, "Buca'mıza sağlık alanında da yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Hem inşaatı devam eden Sağlık Kampüsü, hem ihalesi 15 Nisan'da yapılacak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hem de yeniden yapılacak olan Devlet Hastanesi'yle birlikte Buca'mız sağlıkta tesis anlamında bambaşka bir noktaya gelecek" dedi.

BUCA'YA EĞİTİM ALANINDA DEV YATIRIMLAR
Buca'da son olarak halen inşaatı devam eden okulların şantiyelerinde incelemelerde bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Buca'mıza eğitim alanında yaptığımız yatırımlar da devam ediyor. Bucalı çocuklarımızın, yeni, depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine uygun son teknolojik imkanlarla donatılmış okullarda eğitim ve öğretim görmesi için son sürat çalışıyoruz. Şirinkapı Mahallesi'nde İzmir'de ilk ve tek olan Özel Eğitim Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. 8 derslikte 120 öğretilebilir öğrencili bir okul inşa ediliyor. Özel çocuklarımız için çok özel bir proje olacak. Yine Şirinkapı Mahallemizde 32 dersliklik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı devam ediyor. Ege-Koop Mahallesi'nde 24 ve 32 derslik olmak üzere iki okul inşaatı mevcut. Kuruçeşme, Kozağaç, Adatepe, İzkent ve Gaziler Mahallelerimizde de 24'er derslikli okul inşaatları devam ediyor. Yine Buca'mızda okul inşaatına hazır 13 adet taşınmaz bulunmakta. Buralarda da kısa sürede proje çalışmaları tamamlanıp ruhsat başvuruları yapılacak ve Buca'mız yeni okullara kavuşacaktır" ifadesinde bulundu.