Cumhur İttifakının Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, ekibiyle birlikte Akıncılar mahallesinde esnaf ziyareti yaparken, Millet İttifakı Adayı Erhan Kılıç ve ekibi ile karşılaştı. Selamlaşıp karşılıklı olarak bir birine başarılar dileyen Mustafa Arslan ile Erhan Kılıç, daha sonra bir kahvede oturup çay içtiler. Sohbet sırasında Buca’da Mustafa Arslan’a ait seçim afişlerinin saldırıya uğraması olayı da gündeme geldi.

Arslan, seçimlerin demokratik bir yarış olduğunu hatırlatarak, “Biz olayın büyümesini istemedik, vatandaşın da gerilmesini doğru bulmuyoruz. Kendi Seçim Koordinasyon Merkezimize ve burada çalışma yapan ekiplere de kalp kıracak hiçbir eylemin içinde olmalarını istemediğini söyledim. Arkadaşlarımız da bu konuya büyük hassasiyet gösteriyorlar” dedi.

YARIŞA GÖLGE DÜŞMEYECEK
Millet İttifakı Adayı Kılıç da hangi taraftan olursa olsun afişlere yapılan saldırıların doğru olmadığını ifade ederek, “Bu tür gerginlik yaratacak girişimleri biz de çok yanlış buluyoruz. Caddede yan yana ikimizin de afişi olabilir. Bu bir demokratik yarıştır. Biz de ekiplerimizi gerginlik yapacak eylemlerden uzak durmaları konusunda uyardık” dedi.
Bir süre sohbet eden Başkan Adayları, seçim yarışında bir birine başarı diledikten sonra farklı yönlere doğru esnaf ziyaretlerini sürdürdüler.