GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de Buca adayının son dakika değişmesi büyük yankı uyandırdı. Herkes birbirine, “Suat Nezir neden adaylıktan çekildi?” sorusunu sordu. Gündeme Bakış, gün içerisinde çok sayıda CHP’lnin üst düzey yöneticisiyle konuşarak konunun perde arkasını araştırdı.

ŞİKAYET GİTTİ!
Nezir’in adaylığı açıklandıktan sonra kendisiyle ilgili genel merkeze çok sayıda şikayet gitti. Bazı partililer Nezir’in akrabalarının AK Partili olduğunu öne sürdü, bazıları ise farklı iddiaları gündeme getirdi. Tüm bunlar genel merkezde rahatsız yarattı.

LİSTE GERGİNLİĞİ!
Buca’da asıl kıyamet meclis üyesi aday listeleri hazırlanırken oldu. Nezir, kendisinin hazırladığı listesinin onaylanmasını istedi ve İl Başkanı Deniz Yücel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya liste resti çekti. Nezir, listelerle ilgili görüşmek üzere Genel Merkeze de gitmedi. Bunun üzerine İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. 3 isim de adayın değişmesi noktasında Kılıçdaroğlu’nu ikna etti.

AYNI İSMİ SÖYLEDİLER
Kılıçdaroğlu’nun “Aday kim olsun?” sorusuna yine üç isim, “Erhan Kılıç” dedi, bunun üzerine CHP lideri, “tamam” yanıtını verdi.

ÖZKAN’IN AVUKATI
CHP Buca’nın yeni adayı Kılıç’ın aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın avukatı olduğu öğrenildi. Özkan’ın Kılıç’ın nikah şahitliğini yaptığı belirtildi.

20 GÜNDE 2 KEZ ADAY DEĞİŞTİ
CHP’nin 28 Ocak’ta yapılan PM toplantısı MYK’nın önerisiyle Buca adayı Aydoğan Hepdemirgil oldu. Ancak Hepdemirgil PM vetosuna takıldı. Bir sonraki PM toplantısında (2 Şubat) ise Suat Nezir yine MYK’nın önerisiyle PM’de oylandı ve kabul edildi. Nezir, yaklaşık 17 gün boyunca aday olarak çalışma yaptı ancak bugün adaylıktan alındı.

ERHAN KILIÇ KİMDİR?   
23 Haziran 1977 Manisa doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. 1999 yılında CHP'nin en genç İlçe Başkan Yardımcısı oldu. 2006-2008 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şube Başkanlığını yürtüttü. Çeşitli STK'larda görev aldı. 22 yıldır CHP üyesi olan Kılıç 2014-2019 yılları arasında Buca Belediye Meclisinde CHP'nin Grup Başkan Vekili görevini sürdürdü. Evli olan Erhan Kılıç bir çocuk babasıdır.