Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - 2009 yılının ocak ayında gerçekleştirilen CHP Bornova İlçe kongresinde seçimi kaybeden Ertürk Çapın 10 yıl aradan sonra yeniden aday oldu ve bu sefer kazanmayı bildi.

Çapın, “O dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu’nun bana karşı bir muhalefeti vardı. Karşımdaydı ve onların bir gücü vardı. İzmir Milletvekilimiz Kamil Okyay Sındır da o dönemde Bornova Belediye Başkanıydı ve bana destek veriyordu. Aziz Kocaoğlu birebir kongre salonuna gelerek seçime müdahale etti. Biz de bu doğrultuda seçimi kaybettik. Ben seçimi kaybettikten sonra ve aradan geçen 10 yıl boyunca yine partimdeydim. Bornova’da büyük bir ekibimiz vardı. Arkadaşlarımızla beraber partimizin tüm faaliyetlerinde vardık. İlçe Başkanı olmasak da her daim partinin içindeydik. Partiye hizmet etmek demek makam sahibi olmak demek değildir. Ben 10 yıl boyunca Bornova İlçe Başkanlığı’na adaylığımı koymadım, başka arkadaşları destekledim. Bu dönemde ise arkadaşlar toplanmışlar, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyumlu çalışabileceğimi düşünmüşler. Bana geldiler, ‘siz aday olun’ dediler. Ben de kabul ettim. Aziz Kocaoğlu devam etseydi ben aday olmazdım, beni istemiyordu, işin doğrusu yine müdahale ederdi. Aziz Kocaoğlu gittikten sonra örgüt rahatladı, baskı ortadan kalktı. Bu süreçten sonra örgüt özgürce karar verebilme gücüne kavuştu’’ dedi.

BEKLEDİĞİMDEN AZ OY ALDIM!
“Seçime girerken kazanacağımı biliyordum” diyen Çapın, “Hatta beklediğimden daha az oy aldım. Kongre 3 adaylı yapıldı, daha fazla oy bekliyordum. Burada şunu belirtmeliyim ki, hizmet etmek, üretmek için koltuğa ihtiyacınız yok, illa koltuğa oturmak gerekmiyor. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman, her yerinde, her türlü etkinliğinde vardım. Bizde bir gelenek, terbiye ve disiplin vardır. Bizde bir defa başkanlık yapmış kişi ömür boyu başkandır. Partili her zaman ona aynı saygıyı, muameleyi gösterir. İlçe Başkanının etkinlik alanı yönetim koordinasyonunu, örgütün koordinasyonunu yapmaktır. Biz eski başkanlarımızı, bizden yaşça büyük olan başkanlarımızı gördüğümüzde aynı saygıyı duyarız ve aslında onların bizim üzerimizde etkisi vardır. Biz böyle gördük. Ben 1980 öncesinden Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyim. Bizde bir defa başkanlık yapsanız da ömür boyu aynı saygıyı görürsünüz. Benim iş yerim aynı parti binası gibidir, 10 yıl boyunca da böyleydi’’ dedi.