Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bornova Belediyesi ağustos olağan meclis toplantısı Başkan Mustafa İduğ, idaresinde gerçekleşti. Başkan İduğ, meclis üyelerine belediye çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. 


“ÇAMDİBİ YÜZME HAVUZUNA İLGİ ÇOK BÜYÜK”
Meclis açılışında Çamdibi havuzunun hizmete girdiğini ve büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan İduğ,  “Dün Çamdibi havuzumuzda bine yakın insan kayıt yaptırmak için sıraya girmiş. Evet havuzlar yapacağız, başkan olduğumuz da ilk mecliste söylemiştik havuz değil havuzlar yapacağız.  Yarın İnşallah Atatürk Mahallesi’ni  gidip gezeceğiz, Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz ile beraber  ve oraya havuz yapmak istiyoruz,   İnönü Mahallesi’ne  de bu hizmeti sunmak istiyoruz,  futbol sahalarımız da uzun yıllar değişmemiş ve değiştiler. Gerçekten idealist hocalarımız var ve çocuklarımıza hiç ücret almadan spor yaptırıyor, bizler de onlara destek olmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı” dedi. 


BAŞKAN İDUĞ’DAN CORONA UYARISI
Öte yandan Başkan İduğ, corona vakalarının büyük bir artışa geçtiğini kaydederek, “Corona çok arttı bugün de meclisimizi farklı bir salona aldık ama dikkatli olmamız ve maske takmamız gerekiyor, eylül de ne olur meclis yapabilir miyiz? Bunu göreceğiz, bakıyorum da kimse de maske yok ama maske takmamız lazım” diye konuştu. 


"EKİM AYI SONUNDA YOLLAR İYİLEŞMİŞ OLACAK"
Başkan Mustafa İduğ, AK Parti kanadından gelen asfalt eleştirilerine yanıt vererek, "Ben geçmiş dönem için değil, kendi dönemim için söylüyorum; kazmışlar bırakmışlar. Biz hepsine yama yapıp, olabildiğince hızlıca sezon bitmeden tamamlamaya çalışıyoruz. Bunların planlaması çok kolay değil, sadece asfalt pilentini kurmakla  olmuyor. Ekim ayı sonunda daha iyi noktada olacağız ama bu sene bitireceğimiz bir iş değil, biz yapıyoruz adamlar kazıyor. Biz gidip kurumlarla anlaşma yaptık, kazdıkları yeri biz kapatacağız parasını ödeyecekler. Kimsenin endişesi olmasın, Ekim ayı sonunda iyileştiğini göreceksiniz. Büyükşehir'in yapacağı yerleri de takip ediyoruz, onlar da İZBETON olarak ciddi bir çalışmaya başladılar" dedi.  


"AKSAMALARI KABUL ETMEM"
Başkan İduğ gelen eleştiriler doğrultusunda, "İnanılmaz bir şekilde rapor alınıyor, çalışanlar rapor alıyor, biz iş yapmak için geldik ekibim ile buraya iş yapmak için geldik. Asfalt üretim tesisi  de yaptık biz bu tür aksamaları asla kabul etmiyoruz, o rapor veren ve yüzde 80 oranında rapor veren kurumu da buldum. Ama bu olacak iş değil nasıl oluyor da devamlı rapor alınabiliniyor, böyle kolay veriliyor anlamıyorum. Ben Bornova'ya size, Bornova’ya hizmet etmek için geldim. Ben aksamaları kabul eden bir insan değilim, olmayacağım da... Arkadaşlarım da her gün ellerinden gelen çalışmayı yapıyorlar emin olun" açıklamasında bulundu.
“TARİHİ DARÜLKURRA RESTORE EDİLECEK”
Bornova’da bulunan tarihi Darülkurra  hakkında meclisi bilgilendiren Başkan İduğ, “Meclis kararı ile bu tarihi yeri 3 Aralık 2019’da planlara işledik, 2020’de buranın satın alınması için işlemlere başladık 4 milyon küsüre de satın aldık ve enteresan bir şey oldu. Ben bu tapuyu aldım direk İzmir Valimize gittim, 1550 yılından kalan bir yapı var ve biz burayı aldık dedim, kendisi de çok sevindi ve şaşırdı, ‘bu bir belediyenin görevi değil ama burayı almışsınız çok memnun oldum’ dedi.  Sayın Valimiz ‘bu güzel bir çalışma ben size bunun yüzde 95’ini geri ödeyeceğim’ dedi ve 3 milyon küsürü ödedi, tüm tadilat çalışmasını da kendisi yapacak. Bunu Bornova’ya kazandıracağız. Darülkurra, Kız Öğrenci Yurdu, Çarşı bunlar bitince burası Bornova’nın gelişimine büyük bir katkı koyacak” ifadelerini kullandı.