GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Bornova Belediyesi İzmir’de bir ilkin altına imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda farklı mahallerde kurulan ve dar gelirli ailelerin kendilerine verilen kartlarla alışveriş yaptığı Dost Marketler kapatılacak.

KENDİ MAHALLERİNDEKİ…
Dar gelirli vatandaşlar, belediyenin her mahallede anlaşacağı marketlerden kartlarıyla, bakiyeleri oranında alışveriş yapacak, dilediğini alabilecek.

PROTEİN ZİNCİRİ
Bornova Belediyesi, iki ayda bir 4 bin 500 dar gelirli vatandaşın evine “protein zinciri” gönderecek. Paketlerin içerisinde makarna, pirinç, kuru fasulye, yeşil-kırmızı mercimek yer alacak. Bu ürünler gönüllü bir kargo şirketi tarafından vatandaşın evine teslim edilecek.

KIRMIZI VE BEYAZ ET İÇİN İSE…
Belediye, yine iki ayda bir vatandaşların evine bir kilo beyaz ve kırmızı et gönderecek. Bu ürünler ise Bornova’da faaliyet gösteren kasaplardan alınacak. Kasaplardan, ürünleri evlere elden teslim etmeleri istenecek. Böylece ürünlerin bozulma ihtimali de ortadan kaldırılacak.      

KİMSE BİLMEYECEK
Gündeme Bakış’a konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Dost Market projesi değişiyor. İnsanların Dost Market’e gidip işaretlenmesini istemiyoruz. Burada ürünler ücretsiz veriliyordu. Birisi oraya gittiğinde herkes onu görüyordu. Bu yanlış bir şey. Yardım çok güzel ama bunu kimse görmeyecek. Biz yeni bir uygulamaya gidiyoruz. Yine Dost Market’teki kartı kullanacak olan vatandaş çevresindeki esnaftan alışveriş yapabilecek. Hem esnaf kazanacak hem de o kişiyi kimse tanıyıp bilmeyecek. Biz insanların hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız Dost Market’teki ürünlerinden çok daha fazlasını esnaftan alabilecek” dedi.

ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK
Şubat ayı itibariyle yeni bir uygulama başlatacaklarını belirten Başkan İduğ, “Protein zinciri projemiz var. İki ayda bir ailelerime 5 kiloluk protein malzemeleri gönderilecek. İçinde Yeşil ve kırmızı mercimek, kuru fasulye, makarna, pirinç, bir kilo kırmızı veya beyaz et olacak. Bu ürünler kargo ile gidecek. Gönüllü bir kargı firmamız bunu üstlenecek. Bundan 4 bin 500 hemşehrimiz yararlanacak. Kırmızı ve beyaz eti Boronvalı kasaplardan alacağız. Onlara, ‘Bunları ailelere teslim edin’ diyeceğiz. Böylece ürünler bozulmayacak. Soğuk zincirle dağıtılmış olacak” dedi.

KOOPERATİFLERDEN ÜRÜN ALACAĞIZ
Başkan İduğ, vatandaşlara verecekleri ürünleri kooperatiflerden alacaklarını belirterek, “Ürünleri İzmir, Simav, Tunceli’deki Kooperatiflerden alacağız. Bu sayede de herkesin yüzü gülmüş olacak” diye konuştu.