GÜNDEME BAKIŞ - Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri Serhat Aras, Ferhat Lek ve İbrahim Halil Özer’in yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

 “Bizler Aliağa Belediyesindeki görevlerimizi bağımsız olarak sürdüren meclis üyeleri olarak, yaşadığımız son süreçte uzlaşmacı ve bütünleştirici politikalar izleyen il başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’nin mesai tanımayan cansiparane çalışmalarından dolayı AK Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak yolumuza devam etme kararı aldık. ‘Birlikten kuvvet doğar’ ilkemizi benimseyen, bu konuda diyalog yolunu tercih eden, partimize dönmemizi sağlayan başta İlçe Başkanımız Sayın Hamdi Erdem ve İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’ye teşekkür ederiz” 

TEMMUZ AYINDA İSTİFA ETMİŞLERDİ!
AK Partili meclis üyeleri geçtiğimiz Temmuz ayında zehir zemberek bir açıklama yaparak AK Parti'den istifa etmişlerdi.

"Bizler Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğu günden bugüne kadar partimizin çeşitli kademelerinde hizmet vermekteyiz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ile MHP listelerinden belediye meclis üyesi olarak seçildik. 4 Temmuz 2019 tarihinde İzmir İl Başkanı Sayın Kerem Ali Sürekli tarafından İl Başkanlığına toplantıya çağırıldık. Sayın İl Başkanımız, bizlerin konuşmasına bile müsaade etmeden, nezaketten uzak, küçümser bir tavırla bizleri azarlayarak MHP Aliağa Belediyesi meclis üyeliğinden istifa etmemizi söylemiştir. İstifa etmeyen meclis üyeleri hakkında gerekli disiplin işlemlerinin yapılacağını dile getirmiştir. Sayın İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli’nin bizlere karşı sinirli, baskıcı, zorlayıcı ve ayrıştırmacı tavrını hak etmediğimizi düşünüyoruz"