Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 10. “Kadın Festivali” Kültürpark 3 No'lu Hol'de başladı. Festival kapsamında açılan stantlarda üretici kadınlar ele emeği ürünlerini sergiliyor. Karabağlar Belediyesi semt merkezleri çatısı altında çeşitli alanlarda eğitim gören kursiyerlerin de ürünlerini sergilediği etkinlik, ilk gün yoğun ilgi gördü.


SELVİTOPU EŞİ İLE BİRLİKTE STANTLARI ZİYARET ETTİ
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da eşi Fügen Selvitopu ile birlikte stantları ziyaret ederek Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı ve kadınlara karanfil dağıttı. Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi semt merkezlerinde eğitim gören yaklaşık bin kadının el emeği ürünleri hakkında da bilgi aldı. 


KAVACIK KADIN KOOPERATİFİ 
Karabağlar Belediyesi’nin çabaları ile faaliyete başlayan Kavacık Kadın Kooperatifi üyeleri de stantlarda ürünlerini görücüye çıkardı. Ürünler arasında özellikle Kavacık üzüm lokumu büyük ilgi gördü. Başkan Selvitopu da kooperatif standını ziyaret eden vatandaşlara lokum ikram etti.

SELVİTOPU’NA 'MARTENİÇKA' HEDİYESI
Karabağlar Belediyesi Kent Konseyi standında Başkan Muhittin Selvitopu’na bir Balkan geleneği olan “marteniçka” hediye edildi. Marteniçka, geleneğe göre asla satılamayan ve sadece hediye edilebilen bir ürün. 1 Mart’tan başlayarak Mart'ın sonuna kadar takılan, beyaz ve kırmızı yünden yapılan bir süs olan marteniçka, baharın gelişini simgeleyen ve kırmız-beyaz yünden örülen bir tür bileklik. Hediye bilekliği eşinin koluna Fügen Selvitopu taktı.

KIRGIZ BAŞLIĞIYLA POZ VERDİLER
Selvitopu çifti, etkinlik kapsamında yörelerine özgü ürünlerini sergileyen birçok sivil toplum kuruluşunun stantlarını da ziyaret ederek fotoğraf çektirdi. İzmir Kırgız Kültür ve Dayanışma Derneği standında da Selvitopu çifti Kırgız’lara özgü başlıklarla poz verdi.  
Binlerce İzmirli kadının katılımıyla gerçekleşen Kadın Festivali kapsamında açılan stantlar 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.