GÜNDEME BAKIŞ- Seferihisar Belediyesinin deposundan motor yağı çaldıkları öne sürülen 2 belediye çalışanı tutuklandı. Konuyla ilgili Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin açıklama yaptı.

KOMİSYON KURULDU 
Konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu kaydeden Yetişkin, “Değerli hemşehrilerim, Cumartesi günü belediyemiz deposunda yaşanan olayla ilgili bugüne kadar yaptıklarımızı ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim. Araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon, mevcut taşınırların stok durumunu tutanak altına alacak. Giren ve çıkan taşınırların kayıtlarını mevcut durumla karşılaştıracak. Geçmiş yıllarla karşılaştırmalar yapılıp anlamlı artış olan kalem var mı kontrol edilecek. İlgili birim başta olmak üzere kritik pozisyonlarda rotasyon olacak. Görev değişikliği olan personeller olaya karıştığı için değil, soruşturmanın selameti ve verimliliği arttırmak için rotasyona dahil edilecek. Masumiyet karinesi en temel hukuk hakkıdır!” diye konuştu. 

AĞRIMA GİDİYOR
Yetişkin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bürokratlarımla tüm süreçleri gözden geçirip insan faktörlü zafiyetlerin önüne geçecek süreç yönetimleri planlıyoruz.  Seferihisar Belediyesi hepimizin! Bu kurumda tüyü bitmemiş yetim dahil herkesin hakkı vardır! Bu anlayışla delikli kuruşunun dahi hakkını savunduğum kurumumun bu olayla anılması ağırıma gidiyor. Ancak suçun şahsiliği ilkesini bir kenarı bırakıp iki oy için kurumun itibarına saldıranları da hemşehrilerimin vicdanına havale ediyorum” dedi.