GÜNDEME BAKIŞ – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bugün İzmir’de Çeşme’de gerçekleştirilecekleri turizm projesini ilk olarak sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlattı ardından basın temsilcileriyle bir araya geldi.

SOYER’E “ÖZEL” DAVET!

Ersoy, son olarak da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Görüşmeye  İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri; Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Cemal Bekle, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de katıldı.  

BAKAN ERSOY: ORTAK HROJELER GELİŞTİRECEĞİZ

Bakan Ersoy, “Bugün yoğun bir gün, yoğun bir gündem oldu. Programımızın son bölümünde büyükşehir belediye başkanımız ile Ege Turizm Merkezi Çeşme Etabını detaylı bir şekilde değerlendirme fırsatı bulduk. Zaten proje daha fikir aşamasında, arazi alan çalışmaları yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin turizm alanında yaptığı projelerin, çalışmaların buraya uygun olabilecek kısımlarını hep beraber proje içine dahil edeceğiz.
Çok faydalı bir toplantı oldu. İzmir’in buraya, bu projenin İzmir’e katacağı ortak projeleri de beraber geliştireceğiz. Bu bağlamda çok faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 

BİRLİKTE ÇALIŞMA İRADESİ HER ŞEYDEN DEĞERLİ!

Başkan Soyer de, “Sayın Bakanımız lütfettiler, değer verdiler. Çok güzel bir buluşma oldu. Çok değerli bir çalışma yaptık kendisiyle… Bütün projeyi dinledik ve bundan sonrasında birlikte projenin tamamlanması ile ilgili çalışma yapma iradesini gösterdi sağ olsun… İzmir için Ege için hatta Türkiye için son derece yararlı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Birlikte çalışma iradesi bizim için her şeyden çok değerli… Onun için de çok minnetarız, kendisine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

"SİYASET ÜSTÜ BİR PROJE OLMASI GEREKİYOR"
Soyer'in açıklamalarının ardından sorularını yanıtlamaya devam eden Bakan Ersoy, “Bugün sabah da belirttiğim gibi bunun siyaset üstü bir proje olması gerekiyor. Ege için İzmir için Çeşme için çok faydalı olacağına inandığımız bir proje… Herkesin görüşüne, yerleşik insanların STK’ların da görüşlerine, yerel yönetimlerin görüşlerine saygılı, ortak paydada buluşulacak bir projeyi el birliğiyle hazırlayacağız” dedi. Ersoy, ‘Zaman zaman yerel yönetimler dışarıda bırakılıyor tarzında eleştiriler oluyor. Bu noktada nasıl ilerlenecek?’ sorusu üzerine, “Dışarıda bırakılmıyor” yanıtını verirken Başkan Soyer ise, “Bir kent vizyon ortaklığımız var başından beri birlikte yürüttüğümüz, rehberler odası ticaret odası… Bu çalışmayı yine birlikte yürüteceğiz. Sayın Bakanımıza bunu daha sonra arz edecektik aslında ama bu buluşma biraz erken gerçekleşti. Fakat kendisine tamamlandığı zaman bu projeyi arz edeceğiz, şehir merkezinde düşündüğümüz ve ortak hazırladığımız çalışmayı da kendisine arz edeceğiz. O da destek olacağını şimdiden beyan etti sağ olsunlar…” diye konuştu.

"ASLINDA EN ÇOK BİLGİLENDİRDİĞİMİZ KİŞİ ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI"
Bakan Ersoy ayrıca Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın sabah gerçekleşen toplantıya davet edilmemesi ve ardından bugün Çeşme’de alternatif bir toplantı yaptığının hatırlatılması ve ‘Çeşme Belediyesi bundan sonra sürecin içerisinde olacak mı?’ sorusuna,  “Bu projeden ilk haberi olan Çeşme Belediye Başkanı zaten… Bu proje alanı üzerinde yaklaşık 1 buçuk saatlik detaylı bir uçuş yaptım ve iner inmez de Çeşme Belediye Başkanı ile konuştum. Daha önce kendisi Ankara’ya da davet ettim, Ankara’ya da geldi. Aslında en çok bilgilendirdiğimiz kişi Çeşme Belediye Başkanı… Niye gönül koymuş anlamadım. Ne zaman isterse detaylı bilgilendirmeye de hazırız. Önemli olan biz buraya siyasi yaklaşmıyoruz. Bu proje başta Çeşme’nin, İzmir’in, Ege’nin projesi… Bütün Ege Turizm Merkezi olarak planlanmasının sebebi de o. Ege’nin ihtiyacı olduğu, turizmde hak ettiği, Türkiye’nin turizm pastasından alması gereken bir gelir var ve bu geliri en iyi şekilde alacağına inandığımız bir projeyi hep beraber el birliğiyle geliştiriyoruz. İsteyen istediği zaman projeye katılım sağlayabilir, bizim açımızdan sıkıntı yok” açıklamasını yaptı.