Başvurusunun ardından adaylığını daha kamu oyuyla paylaşmadan İzmir'deki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kendisini arayıp, duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini aktaran Erdem Öksüz, "Geçtiğimiz pazar günü, Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin de desteğiyle adaylık başvurusunda bulundum. Bu süreçte şahsıma ve partime gösterilen ilgi bizleri gerçekten memnun etti. Yüce Allah bu süreçte hakkımızda hayırlısını versin. Alperen Ocakları'nda uzun yıllar görev yaptım. Alperen Ocakları Ege Bölge Başkanlığı görevini sürdürürken, sevenlerimizin ve genel başkanımızın benzer bir davetiyle partimizde görev aldım. Şimdi partimizin çatısı altında milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulunduk. Rabbim bizim için de, ülkemiz için de hayırlısını nasip etsin." diye konuştu.

"ÖZELLİKLE BUGÜNÜ SEÇTİK"
Adaylığını kamu oyuyla 3 Mayıs Türkçülük Günü'nde paylaşmayı tercih ettiklerinin altını çizen Erdem Öksüz, "Türk Milliyetçilerinin yaktıkları o asil meşaleyi bugün Alperenler taşıyor. Türklük şuurunun aziz mücadelesini İzmir'den Kars'a, Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar tüm coğrafyamızda yaşayan yiğitlere selam olsun. Biz bir elinde bayrak, diğer elinde Kur'an olan kardeşlerimizle Alperen Ocakları'nda manevi duygularımızı paylaşıyor, bu bakışla milli değerlerimizi önemsiyoruz. Türkçülük şuurunu bilmeden, coğrafyamızı ya da güncel siyaseti doğru analiz etmemiz mümkün değildir. Haçlı godomanlar dün Selçuklu Devleti'ne ne yapmaya çalıştılarsa, 1'inci Dünya Savaşı'ndan sonra Anadolu'yu işgal ederek neyin peşine düştülerse, 15 Temmuz'da dertleri neyse tarih diyalektiği Türk'ün tokadıyla buluşmalarını nasip etti. Bu yiğitler, gün geldi Selahattin Eyyübi oldu, gün geldi Kurtuluş Savaşı'yla Gazi Mustafa Kemal Atatürk oldu, gün geldi Ömer Halisdemir oldu.. Dışarıdaki melun sürüsü, içeride ise destek verdikleri o hain yandaşları Allah'ın izniyle asla amaçlarına ulaşamayacaklarını öğrendiler. 

AFRİN'DEN SOMALİ'YE TÜRKLÜĞÜ YÜCELTTİLER
Bugün güçlü Türkiye idealinin önüne çıkan her kim varsa, gök kubbe yıkılsa bile karşılarında Türk milliyetçilerini bulur. Afrin'den Bosna'ya, Afganistan'dan Somali'ye kadar geniş bir coğrafyada görev yapan şanlı Türk ordusu, İslam coğrafyasında Türklük şuurunu yaşıyor, yaşatıyor. Geçen bir arkadaşımız anlattı. Bosna'da görev yapan bir Türk subayı, bir restorana gidiyor. Boşnak garson kıza sarkıntılık ve tacizde bulunulduğunu görünce müdahale etmeden duramıyor. Ve bu nedenle kendisine saldıran o gruptaki dört alkollü adamı yere seriyor. O kentte olayı gören Boşnaklar, askerimizin başına bir şey gelmesin, ceza almasın diye seferberlik ilan edip onu birliğine konvoyla götürüyor. O kahraman Mehmetçiğin hikayesi Türkçülük kavramının özetidir. İslamın aziz peygamberinin izinde, buram buram Anadolu kokan yiğitliktir. Bu yaşanmışlıkları görüpte duygulanmamak mümkün değil. Afrin'den Bosna'ya, dünyaya adalet ve dürüstlük konusunda iz bırakan iman ehlinin adı Türk Milletidir. O korkusuz yiğitlere selam olsun" diyerek sözlerini sonlandırdı.