Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı ilk toplantısı koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Oturumun açılış konuşmasını yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Zorlu bir süreçten geçiriyoruz. Bu süreçte tüm sağlık çalışanları ve belediyeler, oluşan vefa grubuna bu anlamda vatandaşlık görevini yapan herkese büyük bir caba harcamıştır. Sadece CHP belediyeleri değil, tüm belediyeler ve sağlık çalışanları seferber olmuştur. Bu salgının görece olarak diğer ülkelere göre daha az hasarla atlatılmıştır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

KREDİ TARTIŞMASI
Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi için yapılacak hizmetlerde kullanılmak amacıyla 23 milyon 600 bin TL kredi çekilmesi için Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yetki verilmesi önergesi Hukuk ve Bütçe komisyonlarına sevk edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Sandal, “Pandemi döneminde biz borçlarımızı ötelemedik. Bütün taksitlerimizi ödedik. Bugün itibaren krediye ihtiyacımız yok ama gerektiğinde kullanılmasını istiyoruz” dedi.

“BİR CEPTEN ÇIKIYOR DİĞER CEBE GİRİYOR”
Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi bir dükkanının bağımsız bölümün 10 yıl süreli Baybel Genel Personel Hizmet Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ayni sermaye olarak konulmasının AK Partili meclis üyelerine tepki gösterdi. Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Neden 10 yıl olarak belirleniyor? 10 yıllığına Baybel bağlanması uygun değil. Belki 10 yıl sonra burada olunmaz. Bir de Belediye şirketlerin borçlarını tablolar halinde bize sunulmasını istiyoruz. Daha önce de bununla ilgili bir talebimiz olmuştu ama geri dönüş olmamıştı” diye konuştu.

“5 YIL SONRA YIL SONRA BİZ BURALARDA TEKRAR OTURACAĞIZ”
Aktaş’a cevap veren Başkan Sandal, “10 yıl ya da 5 yıl olması bizim talebimiz değil, biraz teknik bir hesap. Şirketin durumuyla ilgili bir zaman kazanacağız. Eminiz ki 5 yıl sonra biz buralarda tekrar oturacağız. Umarım siz de buralarda olacaksınızdır” açıklamasında bulundu.

“BU MECLİS ÜYELERİNİN BAYPAS EDİLMESİDİR”
Konuyla ilgili söz hakkı alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal ise, “1 yıldır kötü bir yönetimden dolayı Bayraklı Belediyesi’ne ait şirketlerin zarar etmesini dile getiriyoruz. Meclisteki her meclis üyesi biliyor, meclis üyeleri olarak biz bunların denetimini yapamıyoruz. Bu tablonun oylama sonrasında bize gelmesinin hiçbir anlamı yok. Burada yaklaşık 10 milyona yakın bir gelirin meclis sonrası denetimi yapılacak bir duruma hale getirmesidir. Bu, meclis üyelerinin baypas edilmesidir. 5 yıl sonra siz mi oturursunuz, ben mi otururum, Abdullah Bey mi oturur ya da başka birisi mi oturur, bunu Bayraklı halkı karar verecek” dedi.

102 MİLYONLUK BORCU 40 MİLYONA DÜŞÜRDÜK
AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine cevap veren Başkan Sandal, “Yaptıklarıyla, bütçesini doğru organize ederek nadir belediyelerden bir tanesidir. Çalışanlarımızın bütün ödemelerini ve ikramiyeleri, gıda yardımını 5 gün önceden yapan ender belediyelerdeniz. Pandemi sürecinde Halkbank’a olan borcumuzu ötelemedik. 13 milyon krediyi ödedik. Sanıyorum ki 102 milyonluk borcu 40 milyona düşürdük. Öngörülen bir iş olmadıktan sonra, doğru bir proje olmadan kredi çekme taraftarı değiliz. Net. Yetki alındığı zaman kredi çekeceğiz diye bir şey de yok. Diğer konu, biz belediyemizin şirketlerinin makul düzeylerde zarar etmesinden şikayetçi değiliz. Bu şirketlerin yapısıyla ilgili değişiklik yapmamız gerekiyor.  Değirmen Kafe’de yaptığımız düzenlemelere rağmen yine zarar ediyor. Biz bu süreçten sonra biri hariç diğerlerinde kahvaltı servisini kaldıracağız. Diğerlerinde sadece içecek servis edecek. Şirketin denetimi olsun, ilerleyen süreçle ilgili tüm evrakları size sunarız. Biz burada yap, işlet, devret yapmıyoruz. Fahiş fiyatlar da satmıyoruz. Burada yapıcı eleştirileriniz oldu, dikkat edeceğiz. Teşekkür ederiz” diye konuştu.