GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Bayraklı Belediyesi, geçtiğimiz Temmuz ayında Tunceli Ovacık ilçesiyle kardeş şehir oldu. AK Parti’den gelen “Sağ parti tarafından yönetilen bir belediyeyle kardeş şehir olalım” önerisine sıcak bakan Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal, geçtiğimiz Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu Belediyesi ile kardeş şehir olabilmek için meclise önerge getirdi. Önerge mecliste oybirliği ile kabul edildi.

BAYRAKLI BELEDİYESİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MEMLEKETİYLE 'KARDEŞ' OLACAK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ARAYAN VAR NE SORAN!
Bu karar Güneysu Belediyesi’ne gönderildi. Aradan geçen 6 aylık süreçte AK Partili Güneysu Belediyesi’nden Bayraklı Belediyesi’ne ne olumlu ne olumsuz bir dönüş oldu. Bunun üzerine Bayraklı Belediyesi bir yazı daha yazarak kendilerine dönüş yapılmasını istedi.

“KARDEŞ OLAMAYIZ” DENİLDİĞİ İDDİASI!
Öte yandan Güneysu Belediyesi yetkilileri Bayraklı Belediyesi ile temasa geçtiği ve sözlü olarak “CHP’li bir belediye ile kardeş olamayız” dediği iddia edildi.

REKOR OYLA SEÇİLDİ!
Güneysu’da 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 84,37; İYİ Parti 12.50 oy aldı. CHP burada aday çıkarmadı, İYİ Parti adayını destekledi. Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, AK Partili ilçe belediyeleri arasında en çok oyu alan ikinci isim oldu.