GÜNDEME BAKIŞ - Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüsle mücadele devam ederken, İzmir’in Çeşme ilçesinde Ulusoy Limanı’nda çalışan gümrük görevlisi bir kişide koronavirüs tespit edildiği açıklanmıştı.CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 20 Mart Cuma günü Ulusoy Limanı’na İtalya’dan dorse yüklü bir gemi yanaştığını söyledi. Bayır, “Karantinaya alınan 45 liman çalışanı, geminin boşaltılması için yeniden görevlerine çağırıldı.  Böylelikle karantina işlemi askıya alınmış oldu” dedi.  Bayır, Koronavirüs şüphesiyle kapatılan Ulusoy Limanı’nın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının talimatı ile yeniden açılmasına sert tepki gösterdi.

İHTİMAL YOK MU?
Konuyu,  meclis gündemine taşıyacağına da belirten Bayır, yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye giriş yapan dorseler İtalya’dan yüklendiğine göre virüs taşıma ihtimali yüksek değil midir? Sizin ticaretiniz insan hayatından daha mı değerli? Ayrıca, dorselerin içindeki emtia ve malların bu virüsü taşıma ihtimali yok mudur? Taşınan ürünlerin ne gibi aciliyeti vardır ki, bu gemi özel bakanlık talimat ile boşaltılmış ve ciddi anlamda risk alınmıştır. Karantina’dan geri çağırılan personeller büyük bir risk altındadır. Bu kişilerin virüsü yayma ihtimali neden göz ardı edilmiştir’’ dedi.

AK PARTİ ÇEŞME’DEN AÇIKLAMA
Öte yandan AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike’den konuyla ilgili açıklama geldi. Etike, “Küresel salgınla alakalı alınan önlemler neticesinde uluslararası ticaret deniz yoluyla insansız şekilde devam etmektedir. Bu aşamada hiçbir yolcu ve tır şoförü vatandaşlarımız gemilerle yolculuk yapmamaktadır. Sadece konteynırlar yüklenip gidiş ve gelişlerde konteynırlara, gemiye tüm dezenfekte işlemleri doktor gözetiminde uygulanmaktadır. Tüm önlemler bilim kurulumuzun önerdiği şekilde uygulanmaktadır. Müsterih olun, kurallara uymaya devam edin. Hiçbir virüs birlikteliğimiz ve kardeşliğimizden büyük değildir” dedi.